Prajitura frageda cu gem si nuca (de post)

Cea mai buna prajitura in varianta de post "Prajitura cu gem si nuca" .Aluatul fraged de post se obtine rapid , iar combinatia gem si nuca ofera prajiturii o bunatate aparte.
Ingrediente:

180 gr margarina pentru prajituri - 72% grasime, 330 gr faina, 120 gr zahar, 200 gr nuca taiata marunt sau zdrobita, 8 gr praf de copt, 50 ml apa minerala, 10 gr zahar vanilat, 20 ml zeama de lamaie, 250 gr gem de prune, 1 praf de sare.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

20 bucati/ dimensiune tava- 30x20 cm.

4.4/5 - (152 votes)

 Retete prajituri de post in imagini. Retete prajituri de casa. Prajitura frageda cu gem si nuca de post. Prajitura de post in imagini.Prajitura frageda cu gem si nuca (de post).

prajitura frageda cu gem si nuca de post

Margarina (la temperatura camerei ) se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul, praful de sare  si  zaharul vanilat pentru 2 minute.

Prajitura frageda cu gem si nuca de post

Adaugam praful de copt, zeama de lamaie , apa minerala si continuam mixarea inca 2 minute.

Prajitura frageda cu gem si nuca de post



Adaugam faina + 100 gr nuca si amestecam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Din aluatul obtinut oprim un sfert pentru decor.

Tapetam o tava ( 30×20) cu hartie de copt , asezam restul de aluat si il intindem cu mana.

Adaugam gemul de prune pe toata suprafata aluatului intr-un strat uniform.

Presaram restul de nuca ( 100 gr ) – vezi foto.



Restul de aluat se razuie pe toata suprafata prajiturii .

Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 180C pentru 35 minute.

prajitura frageda cu gem si nuca de post

Se lasa sa se racesca complet , indepartam marginile si se portioneaza in 20 bucati.

Sa aveti pofta !



O reteta asemanatoare este si  Prajitura cu gem si aluat ras ( reteta aici).

Vezi si reteta : Prajitura Arlechin

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

16 thoughts on “Prajitura frageda cu gem si nuca (de post)”

  1. Eu am facut prajitura aceasta de mai multe ori si de fiecare data a trebuit sa mai pun o lingura de faina in plus ! Este foarte buna! Copiilor le place foarte mult! Multumesc pt postare. <3

  2. Am fost incantata de idee. Am folosit un truc pentru a putea răzui aluatul, l-am pus în congelator, altfel era prea moale. Multumesc pentru reteta!

  3. Minuntă prăjitură, mai ales când postești.
    Mulțumesc frumos pentru rețetă și doamnei pentru “truc”.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.