Prajitura cu gem si aluat ras

Prajitura care imi aminteste de copilarie. Blat fraged, umplutura cu gem si nuca - un desert aromat si bun !
Ingrediente:

Aluat - 2 galbenusuri, 150 gr zahar, 200 unt 65% grasime, 2 linguri smantana 18%, 1 lingura otet, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 pliculet zahar vanilat, 600 gr faina alba tip 480.

Crema - 2 albusuri, 2 linguri zahar, 100 gr nuca macinata, 320 gr gem de prune, 1 lingurita esenta rom.

Decor -zahar pudra vanilat

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.7/5 - (149 votes)

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-1

Adaugam galbenusurile mixate cu bicarbonatul de sodiu (stins in otet), adaugam smantana si mixam.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-11

Peste compozitia obtinuta adaugam faina si amestecam.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-10

Framantam pana obtinem un aluat omogen.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-9

Se imparte in patru parti , trei parti de aluat se unesc  si se pun intr-o tava unsa cu unt + tapetata cu hartie de copt.

O parte se pune intr-o folie si se da la frigider. Aluatul din tava se intinde uniform cu baza unui pahar sau o merdenea mica.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-8

Pregatim umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul apoi amestecam cu gemul , esenta de rom si nuca macinata.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-7

Compozitia obtinuta se pune peste foaia de aluat din tava si se intinde uniform.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-6

Partea de aluat pusa la rece se razuie deasupra cremei.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-4

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si se lasa la copt cca 30 min.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-3

Se lasa sa se raceasca complet apoi se pune la frigider 3-4 ore , de preferat peste noapte.

Va deveni frageda si extrem de gustoasa.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-2

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.