Prajitura cu gem si aluat ras

Prajitura care imi aminteste de copilarie. Blat fraged, umplutura cu gem si nuca - un desert aromat si bun !
Ingrediente:

Aluat - 2 galbenusuri, 150 gr zahar, 200 unt 65% grasime, 2 linguri smantana 18%, 1 lingura otet, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 pliculet zahar vanilat, 600 gr faina alba tip 480.

Crema - 2 albusuri, 2 linguri zahar, 100 gr nuca macinata, 320 gr gem de prune, 1 lingurita esenta rom.

Decor -zahar pudra vanilat

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.7/5 - (155 votes)

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-1

Adaugam galbenusurile mixate cu bicarbonatul de sodiu (stins in otet), adaugam smantana si mixam.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-11

Peste compozitia obtinuta adaugam faina si amestecam.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-10

Framantam pana obtinem un aluat omogen.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-9

Se imparte in patru parti , trei parti de aluat se unesc  si se pun intr-o tava unsa cu unt + tapetata cu hartie de copt.

O parte se pune intr-o folie si se da la frigider. Aluatul din tava se intinde uniform cu baza unui pahar sau o merdenea mica.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-8

Pregatim umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul apoi amestecam cu gemul , esenta de rom si nuca macinata.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-7

Compozitia obtinuta se pune peste foaia de aluat din tava si se intinde uniform.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-6

Partea de aluat pusa la rece se razuie deasupra cremei.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-4

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si se lasa la copt cca 30 min.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-3

Se lasa sa se raceasca complet apoi se pune la frigider 3-4 ore , de preferat peste noapte.

Va deveni frageda si extrem de gustoasa.

prajitura-cu-gem-nuca-si-aluat-razuit-2

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.