Untul se mixeaza cu zaharul pana devine ca o spuma.
Adaugam galbenusurile mixate cu bicarbonatul de sodiu (stins in otet), adaugam smantana si mixam.
Peste compozitia obtinuta adaugam faina si amestecam.
Framantam pana obtinem un aluat omogen.
Se imparte in patru parti , trei parti de aluat se unesc si se pun intr-o tava unsa cu unt + tapetata cu hartie de copt.
O parte se pune intr-o folie si se da la frigider. Aluatul din tava se intinde uniform cu baza unui pahar sau o merdenea mica.
Pregatim umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul apoi amestecam cu gemul , esenta de rom si nuca macinata.
Compozitia obtinuta se pune peste foaia de aluat din tava si se intinde uniform.
Partea de aluat pusa la rece se razuie deasupra cremei.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si se lasa la copt cca 30 min.
Se lasa sa se raceasca complet apoi se pune la frigider 3-4 ore , de preferat peste noapte.
Va deveni frageda si extrem de gustoasa.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează