Prajitura de post cu nuca si morcovi

Prajitura de post cu nuca si morcovi este desertul pufos, aromat si spornic. Reteta Prajitura de post cu nuca si morcovi este simpla, cu ingrediente la indemana, explicata pas cu pas, in imagini. Desertul ideal pentru mese in familie.
Ingrediente:

Aluat - 200 gr morcov  ras, 40 gr marmelada caise, 1 lingurita scotisoara,180 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 80 ml ulei, 100 gr nuca macinata, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 2 lingurite praf de copt, 1 praf de sare, 250 ml apa minerala, 400 gr faina.

Decor - 40 gr marmelada caise, 50 gr nuca.

Timp preparare

15 minute.

Nr. portii

16 bucati/ dimensiuni tava 28x18 cm.

4.9/5 - (34 votes)

Prajitura de post cu nuca si morcovi. Prajitura de post cu nuca si morcovi reteta.

Punem intr-un bol: morcovul ras, marmelada de caise, scortisoara, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, nuca macinata, bicarbonatul si praful de copt, praful de sare si apa minerala.

Amestecam cu un tel maxim 2 minute.

Peste compozitia obtinuta adaugam faina.

Amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.

Mixam un minut, compozitia formata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 175C si coacem prajitura pentru 35 minute.

Dupa coacere, prajitura  se glazureaza pe toata suprafata cu marmelada de caise.

Presaram nuca pe toata suprafata si o lasam sa se raceasca.

Se scoate din tava, se indeparteaza marginile si o portionam.

Se aseaza pe platou pentru servire.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta =>Chec cu morcov, nuca si banana

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *