Dulceata de Visine este preferata mea in acest sezon. Este nelipsita de la budinci, clatite, papanasi sau mic dejun. Reteta Dulceata de Visine este simpla si la indemana, iar rezultatul este DELICIOS!

Timp preparare:
1 ore si 20 minutePortii:
12 borcane 370 grIngrediente:
3,500 kg visine fara sambure, 2,500 kg zahar, miezul de la o pastaie de vanilie, zeama de la 1 lamaie.Instructiuni preparare
Intr-o cratita amestecam visinele cu zahar.
Adaugam zeama de lamaie si punem la foc mic, amestecand periodic.
Dupa primul clocot fierbem compozitia maxim 1 ora, la foc mic spre mediu pentru o dulceata de visine cu o consistenta usor inchegata ( atunci cand este rece) . Pentru o consistenta mai lichida, micsorati timpul de fierbere si faceti proba.
Colectam spuma in timpul fierberii si amestecam periodic.
Dupa fierbere, adaugam in dulceata miezul de la o pastaie de vanilie si amestecam.
Dulceata de visine o pastrez in borcane sterilizate si inchise ermetic.
Transferam borcanele cu dulceata intr-o ladita si le acoperim cu prosoape de bucatarie pana a doua zi.
Dupa racire, transferam borcanele in camara. Pofta Buna!
Vezi si reteta: Prajitura marmorata cu visine