full screen background image

Dulceata de Visine

Dulceata de Visine este preferata mea in acest sezon. Este nelipsita de la budinci, clatite, papanasi sau mic dejun. Reteta Dulceata de Visine este simpla si la indemana, iar rezultatul este DELICIOS!

Dulceata de Visine

Timp preparare:

1 ore si 20 minute

Portii:

12 borcane 370 gr

Ingrediente:

3,500 kg visine fara sambure, 2,500 kg zahar, miezul de la o pastaie de vanilie, zeama de la 1 lamaie.




Instructiuni preparare

 

Intr-o cratita amestecam visinele cu zahar.

Adaugam zeama de lamaie si punem la foc mic, amestecand periodic.


Dulceata de Visine

Dupa primul clocot fierbem compozitia maxim 1 ora, la foc mic spre mediu pentru o dulceata de visine cu o consistenta usor inchegata ( atunci cand este rece) . Pentru o consistenta mai lichida, micsorati timpul de fierbere si faceti proba.

Colectam spuma in timpul fierberii si amestecam periodic.

Dulceata de VisineDupa fierbere, adaugam in dulceata  miezul de la o pastaie de vanilie si amestecam.

Dulceata de visine o pastrez  in borcane sterilizate si inchise ermetic.


Dulceata de VisineTransferam borcanele cu dulceata  intr-o ladita si le acoperim cu prosoape de bucatarie pana  a doua zi.

Dulceata de VisineDupa racire, transferam borcanele in camara. Pofta Buna!

Vezi si reteta: Prajitura marmorata cu visine




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort pufos cu mere

Tort pufos cu mere - un desert simplu, la indemana si extrem de gustos !

Închide