Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zahar 1-2 minute.
Se adauga ouale, praful de sare, vanilia si smantana si amestecam.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, pana se incorporeaza.
Cand aluatul devine omogen se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece cca 20 min.
Dupa acest timp aluatul se imparte in 4, intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi.
Temperatura de coacere 180°C, pentru 10-15 minute.
Lasam foile sa se racesca apoi se ung cu gem de capsuni si se suprapun.
In tava care ne-a ajutat la coacerea foilor adaugam hartie de copt. Adaugam in tava cate o foaie si ungem cu gem. Ultima foaie nu se unge cu gem, vom adauga glazura din galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zahar, cca 2-3 min. Se toarna glazura peste ultima foaie apoi se presara nuca si stafide.
Introducem prajitura in cuptor (incalzit la 180 C), pentru 4 minute.
Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca. Se portioneaza a doua zi.
Pofta Buna!
Salvează
3 thoughts on “Prajitura Arlechin”
Nu prea este arlechin ,Arlechin este ceva colorat .Si eu o fac dar are gem 1, are rahat colorat 2 ,si albus cu nuca 3 ,deci 3 umpluturi colorate.
Este destul de colorat arlechinul meu 😉
foarte buna o fac si eu miine duminica