Prajitura Arlechin

Indragita de copii, dar si de adulţi, prajitura Arlechin este o prajitura aromata si vesela.
Ingrediente:

Pentru aluat - 600 g faina, 200 g unt, 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri smantana, 1/2  plic praf de copt, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura - 400 gr gem de capsuni

Pentru glazura - 2 galbenusuri, 6 linguri zahar pudra, nuca, stafide

4.6/5 - (123 votes)

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zahar 1-2 minute.

arlechin

Se adauga  ouale, praful de sare, vanilia  si smantana  si amestecam.

arlechin

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, pana se incorporeaza.

arlechin

Cand aluatul devine omogen se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece cca 20 min.

arlechin

Dupa acest timp aluatul se imparte in 4,  intindem patru foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi.

Temperatura de coacere 180°C, pentru 10-15 minute.

arlechin

Lasam foile sa se racesca apoi se ung cu gem de capsuni si se suprapun.

arlechin

In tava care ne-a ajutat la coacerea foilor adaugam hartie de copt. Adaugam in tava cate o foaie si ungem cu gem. Ultima foaie nu se unge cu gem, vom adauga glazura din galbenusuri.

arlechin

Galbenusurile se mixeaza cu zahar, cca 2-3 min. Se toarna glazura peste ultima foaie apoi se presara nuca si stafide.

arlechin

Introducem prajitura in cuptor (incalzit la 180 C), pentru 4 minute.

Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca. Se portioneaza a doua zi.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Prajitura Arlechin”

  1. Nu prea este arlechin ,Arlechin este ceva colorat .Si eu o fac dar are gem 1, are rahat colorat 2 ,si albus cu nuca 3 ,deci 3 umpluturi colorate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.