full screen background image

Prajitura Figaro

Blat fraged cu unt, marmelada fina si bezea cu nuca – prajitura delicioasa !

Prajitura Figaro

Timp preparare:

1 ora

Portii:

20 buc (tava 20x30)

Ingrediente:

Aluat - 4 galbenusuri, 200 gr unt 65% grasime, 150 gr zahar, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 1 ligurita otet, 450 gr faina alba , 3 linguri marmelada de caise, 1 praf de sare.Bezea - 4 albusuri, 150 gr zahar, 70 gr nuca macinata.

Instructiuni preparare

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare  pana devine ca o spuma.

prajitura figaro (6)

Adaugam galbenusurile , bicarbonatul de sodiu stins in otet si mixam cca 1 minut.

prajitura figaro (2)

Faina – se adauga treptat si amestecam pana se incorporeaza complet.

prajitura figaro (1)

Vom obtine un aluat cu tenta pufoasa pe care il vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

prajitura figaro (5)

Se intinde cu mana apoi se uniformizeaza cu ajutorul unei spatule.

prajitura figaro (4)

Se introduce la copt pentru ~10 – 15 minute apoi se scoate si se unge cu marmelada de caise.

prajitura figaro (11)

Se introduce la cuptor pentru 5 minute.

prajitura figaro (7)

Mixam albusurile cu zahar pana obtinem o spuma densa si amestecam cu nuca macinata.

prajitura figaro (10)

Adaugam bezeaua peste prajitura si se mai lasa la cuptor cca 10 minute +10 minute in cuptorul stins.

prajitura figaro (3)

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

prajitura figaro (9)

Pofta Buna!

Prajitura Figaro
(106 voturi)

___________________________________________________

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Clatite cu branza dulce si zmeura

Clatite pufoase umplute cu branza dulce si zmeura ! Desertul ideal pentru mese in familie !

Închide