Prajitura cu iaurt si ananas ( fara coacere)

Prajitura cu iaurt si ananas este un desert fara coacere , fin si delicios. Blatul este pe baza de biscuiti si unt, crema fina cu iaurt si frisca , iar ananasul da nota finala. Prajitura cu iaurt si ananas este desertul verii.
Prajitura cu iaurt si ananas
Ingrediente:

Blat - 125 gr biscuiti, 60 gr unt.

Crema - 1 ou, 70 ml lapte , 100 gr zahar, 5  gr gelatina, 1 praf sare, 250 ml smantana pentru frisca, 100 ml iaurt grecesc, 10 gr zahar vanilat, 1 conserva compot  ananas rondele(565gr).

Jeleu - 100 ml suc de la compotul de ananas,  3 rondele ananas, 3 gr gelatina

Decor - 50 gr frisca batuta, cirese confiate, frunze de menta.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 / Forma rotunda cu baza detasabila de diamatru 18cm.

3.4/5 - (1051 votes)

Operatii pregatitoare

5 gr gelatina se amesteca cu 20 ml lapte rece si se lasa 15 minute deoparte.

Din cantitatea de ananas vom opri 3 rondele pentru jeleu, restul se taie marunt.

Preparare Blat 

Biscuitii se sfarama  si se amesteca cu untul topit.

Compozitia formata se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.Prajitura cu iaurt si ananas

Cu o masura sau lingura  vom uniformiza toata suprafata – prin apasare.

Se introduce la frigider minim 30 de minute  , timp in care pregatim  crema.

Preparare Crema

Intr-un bol amestecam oul cu zahar (60 gr) , restul de lapte rece ( 50 ml) si un praf de sare.

Adaugam gelatina hidratata ( 5 gr) si amestecam.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Se ia vasul de pe  abur , se adauga zaharul vanilat si amestecam.

Smantana pentru frisca se bate spuma  cu restul de zahar.

Compozitia de mai sus se mixeaza cu  iaurtul grecesc.

Adaugam frisca si amestecam usor pana la incorporare.


Asamblare prajitura

In forma pregatita anterior se toarna un strat de crema cu iaurt , un strat de ananas si repetam operatiunea pana la finalizare.

Prajitura cu iaurt si ananas

Prajitura cu iaurt si ananas se pune la rece pentru minim 2 ore.

Gelatina (3 gr ) se pune la hidratat in 20 ml suc de ananas ( timp de 15 minute).

Rondelele de ananas cu restul de suc (80 ml) se pun intr-un blender si mixam.

Sucul format se amesteca cu gelatina hidratata ( 3 gr) si se incalzeste usor, fara sa fiarba.

Se lasa sa se raceasca  si se adauga peste prajitura.

Prajitura cu iaurt si ananas

Se introduce la rece pentru minim 1 ora, de preferat peste noapte.

Prajitura se scoate cu grija din forma si se pune pe un platou.

Se decoreaza cu aveline din frisca, cirese confiate si frunze de menta.

Prajitura cu iaurt si ananas

Se portioneaza si se pastreaza la rece , maxim 24 ore.

Prajitura cu iaurt si ananas in sectiune.

Prajitura cu iaurt si ananasSa aveti pofta !

Vezi si Reteta: Amandina

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *