Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.
Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (20×30 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.
Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in cuburi de marime potrivita .
Fiecare bucatica se ia cu ajutorul unei furculite si se introduce in glazura. Reteta de glazura aici
Se rotesc usor astfel incat sa fie complet glazurate apoi se tavalesc imediat prin nuca macinata.
Se pun pe chese si decoreaza cu frisca vanilata apoi se presara ciocolata razuita.
Pastram la rece pana la momentul servirii.
Pofta Buna!