Prajitura cu nuca si frisca

O prajitura de casa cu personalitate !
Ingrediente:

Blat 5 oua, 7 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lingura apa rece, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao neagra,1 lingura ulei, 1 praf sare.

Glazura de cacao

Nuca macinata

Ciocolata razuita

4.9/5 - (112 votes)

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

Peste galbenusuri adaugam albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao. Se amesteca usor pana la incorporare.

tort cu fructe7

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (20×30 diametru) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in cuburi de marime potrivita .

prajitura tavalita blat

Fiecare bucatica se ia cu ajutorul unei furculite si se introduce in glazura. Reteta de glazura aici

glazura prajitura tavalita

Se rotesc usor astfel incat sa fie complet glazurate apoi se tavalesc imediat prin nuca macinata.

 

prajitura tavalita1

Se pun pe chese si decoreaza cu frisca vanilata apoi se presara ciocolata razuita.

prajitura tavalita foto

Pastram  la rece pana la momentul servirii.

prajitura cu nuci si frisca

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.