Tort cu capsuni

Capsuni , ciocolata , frisca - ce poate fi mai bun ! Tortul cu mousse de capsuni si blat din biscuiti este un desert aromat , rapid si fara coacere. Se prepara usor si este delicios !
Ingrediente:

Blat - 150 gr biscuiti digestivi, 70 gr unt 80% grasime, 1/2 lingurita esenta vanilie.

Mousse de capsuni - 300 gr capsuni, 300 ml smantana lichida pentru frisca , 10gr gelatina, 50 ml apa rece, 100 gr zahar.

Decor - ciocolata alba, ciocolata neagra, capsuni.

Timp preparare

6 ore

Nr. portii

8 (forma de tort cu marginea detasabila- 18 cm)

4.9/5 - (118 votes)

Reteta Tort cu capsuni . Retete de Tort cu capsuni . Dulciuri cu capsuni.

Tort cu capsuniBiscuitii se sfarama  intr-un robot sau se pun  intr-o punga si ii pisam cu merdeneaua.

tort cu capsuni reteta (3)

Peste biscuitii sfaramati adaugam untul topit si esenta de vanilie.

tort cu capsuni reteta (4)

Amestecam pana obtinem o consistenta nisipoasa.

tort cu capsuni reteta (2)

Compozitia formata se pune intr-o forma cu marginea detasabila , unsa cu unt si tapetata cu  folie.

tort cu capsuni reteta (5)

Cu o masura sau lingura  vom uniformiza toata suprafata – prin apasare.

Se introduce la frigider cca 20 min , timp in care pregatim mousse-ul de capsuni.



Gelatina se pune intr-un bol si se amesteca cu apa rece – se lasa la hidratat cca 10 min.

Capsunile se pun intr-un blender impreuna cu zaharul si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

O mica parte ~ 100 ml compozitie de capsuni se pune intr-un vas impreuna cu  gelatina hidratata .

Asezam vasul la foc mic si amestecam pana compozitia se incalzeste usor si gelatina se dizolva – nu se fierbe.

tort cu capsuni reteta (6)

Amestecam periodic pana compozitia se raceste 90%.

Separat se bate frisca pana  vom obtine o spuma aerata – daca se bate prea mult vom obtine unt 😉

Vom amesteca frisca cu compozitia de capsuni si compozitia cu gelatina (usor calduta).

tort cu capsuni reteta (7)

Amestecam bine pana se vor incorpora si vom obtine o compozitie omogena.

tort cu capsuni reteta (8)

Turnam continutul in forma peste blatul de biscuiti.

Uniformizam tortul  , acoperim suprafata formei (fara sa atingem suprafata tortului) cu folie alimentara si introducem la rece pentru minim 5 ore, de preferat peste noapte.

tort cu capsuni reteta (1)

 

Se desprinde forma , se indeparteaza folia si decoram tortul cu gratar de ciocolata alba, cu ciocolata neagra si capsuni trase in ciocolata alba/neagra.

Tort cu capsuni

Si sectiunea 🙂

tort cu capsuni (3)

Va doresc Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.