Pentru aluatul de coji , punem apa la fiert impreuna cu laptele , uleiul si praful de sare.
Cand se atinge punctul de fierbere, adaugam faina si amestecam repede .
Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Vom obtine un aluat omogen si de o consistenta moale.
VEZI SI ALTE *RETETE ASEMANTOARE*
Aluatul se pune intr-un pos ( cu varf stelat) si turnam compozitia in aveline de diametru 8 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute.
Dupa coacere, cojile de choux a la creme trebuie sa fie uscate.
Cand s-au racit complet , le taiem capacele si le umplem cu crema de vanilie ( vezi reteta) calda.
Cand crema de vanilie este complet racita , decoram choux-urile cu aveline de frisca si felii de capsuni.
Punem capacele la prajituri si le introducem la rece pentru 30 minute.
Inainte de servire le decoram cu zahar pudra vanilat.
Pofta Buna!