Choux a la creme cu capsuni

Choux a la creme cu capsuni este o prajitura pe baza de aluat oparit, crema de vanilie, frisca si capsuni. Este un desert fin, aromat si nelipsit de la mesele in familie. Va invit sa testati reteta!
Ingrediente:

Coji - 100 ml lapte, 100 ml apa, 100 ml ulei, 100 gr faina, 1 praf sare, 4 oua.

Crema de vanilie - 1 portie (800 ml lapte,100 gr amidon,3 oua,2 pliculete zahar vanilat,1 praf de sare,150 gr zahar).

Decor - 250 gr frisca batuta ( indulcita si vanilata) , zahar pudra vanilat, 150 gr capsuni taiate felii.

Timp preparare

1 ora si 30 minute

Nr. portii

12

5/5 - (9 votes)

Pentru aluatul de coji , punem apa la fiert impreuna cu  laptele , uleiul si praful de sare.

Cand se atinge punctul de fierbere, adaugam faina si amestecam repede .

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si  scade temperatura.


Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Vom obtine un aluat omogen si  de o consistenta moale.

VEZI SI ALTE *RETETE  ASEMANTOARE*

Aluatul se pune intr-un pos ( cu varf stelat)  si  turnam compozitia in aveline de diametru 8 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie  ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute.

Dupa coacere, cojile de choux a la creme  trebuie sa fie uscate.

Cand s-au racit complet , le taiem capacele si le umplem cu crema de vanilie ( vezi reteta) calda.

Cand crema de vanilie este complet racita , decoram choux-urile cu  aveline de frisca si felii de capsuni.

Punem capacele la prajituri si le introducem  la rece pentru 30 minute.

Inainte de servire le decoram cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle