Umplutura de mac pentru cozonac si prajituri

Umplutura de mac pentru cozonac si prajituri, semipreparatul ce confera desertului aroma unica. Reteta este simpla, se prepara rapid si iti asigura suportul pentru obtinerea unui desert delicios.
Umplutura de mac pentru cozonac si prajituri
Ingrediente:

150 gr mac, 250 ml lapte, 100 gr zahar, 1 lingurita coaja lamaie, zahar vanilat.

Timp preparare

10 minute.

Nr. portii

Cantitate suficienta pentru 1 cozonac/ 1 prajitura.

4.6/5 - (10 votes)

Umplutura de mac pentru cozonac si prajituri. Umplutura de mac pentru cozonac si prajituri reteta.

Punem macul intr-un robot si il maruntim.

Punem laptele intr-o craticioara si o asezam la foc mediu.

La primul clocot adaugam macul si zaharul.

Fierbem compozitia la foc mic pentru 5 minute.

La final adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie razuita si amestecam.

Folosim umplutura cand s-a racit complet.

 

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *