Tort cu crema de ciocolata retete. Tort cu crema de ciocolata in imagini. Tort cu crema de ciocolata foto.
- Modul de preparare al celor doua blaturi este identic , cantitatile sunt diferite – vezi reteta.
- Crema de vanilie – vezi reteta.
- Sirop pentu torturi – vezi reteta.
- Vom taia in doua foi cele doua blaturi.
- Crema de vanilie dupa preparare se imparte in patru parti. O parte se amesteca cu ciocolata de cacao, iar fiecare parte din restul de crema se amesteca cu ciocolata alba, cate 50 gr ciocolata.
- Din compozitia de crema cu cacao se opreste o mica parte pentru decor.
- Decorul din ciocolata alba – ciocolata alba topita se intinde intr-un strat potrivit pe o hartie cerata .
- Pe toata suprafata se presara cacao si se pune la rece.
- Cand s-a intarit , se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se pastreaza la rece.
Asamblare Tort cu crema de ciocolata
Pe un platou se aseza o foaie de blat cu cacao si se insiropeaza.
Adaugam o parte crema de vanilie cu ciocolata alba si intindem uniform.
Asezam o foaie de blat alb si presam usor.
Se insiropeaza , se adauga crema de vanilie cu ciocolata si se intinde uniform.
Aseazam a doua foaie de blat alb , presam usor si o insiropam.
Adaugam a doua portie de crema cu ciocolata alba si o intidem uniform.
Ultima foaie de blat cu cacao se insiropeaza usor pe interior si se adauga peste crema.
Presam usor , acoperim tortul cu folie alimentara si il pune la rece pentru 30 minute.
Ultima parte de crema cu ciocolata alba se mixeaza cu untul la temperatura camerei.
Crema obtinuta se pune intr-un pos cu varf stelat si decoram marginea tortului – vezi foto.
Restul de crema cu cacao se pune intr-un pos cu varf stelat si se decoreaza toata suprafata tortului.
Decoram tortul cu patratele din ciocolata alba cu cacao.
Tort cu crema de ciocolata in sectiune.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Tort Caramel