full screen background image

Tort cu crema de ciocolata

Astazi am preparat cel mai bun desert de casa 🙂
Tort pe baza de blat alb si blat cu cacao , crema de vanilie cu ciocolata alba si ciocolata cu cacao , sirop cu rom si decor de ciocolata alba cu cacao. Este un desert fin , aromat si cu gust intens de ciocolata. Va invit sa testati reteta , cu siguranta o veti repeta !

Tort cu crema de ciocolata

Timp preparare:

1 ora

Portii:

10

Ingrediente:

Blat alb - 3 oua, 90 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 90 gr faina, 1 lingura  apa, 1 praf sare.Blat cacao- 3  oua, 90 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 15 gr cacao, 75  gr faina, 1 lingura apa, 1 praf sare.Crema de vanilie  si  ciocolata - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 20 gr  zahar vanilat, 1 praf de sare, 150 gr zahar, 150 gr ciocolata alba, 100 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao min.45%, 50 gr unt 82% grasime.Sirop - 250 ml apa, 150 gr zahar, 25 ml esenta rom, 10 gr zahar vanilat.Decor ciocoata alba - 50 gr ciocolata alba +cacao

Instructiuni preparare

Tort cu crema de ciocolata retete. Tort cu crema de ciocolata in imagini. Tort cu crema de ciocolata foto.

  • Modul de preparare al celor doua blaturi este identic , cantitatile sunt diferite – vezi reteta.
  • Crema de vanilievezi reteta.
  • Sirop pentu torturivezi reteta.
  • Vom taia in doua foi cele doua blaturi.
  • Crema de vanilie dupa preparare se imparte in patru  parti. O parte se amesteca cu ciocolata de cacao, iar fiecare parte din restul de crema se  amesteca cu ciocolata alba, cate 50 gr ciocolata.
  • Din compozitia de crema cu cacao se opreste o mica parte pentru decor.
  • Decorul din ciocolata alba – ciocolata alba topita se intinde intr-un strat potrivit pe o hartie cerata .
  • Pe toata suprafata se presara cacao  si se pune la rece.
  • Cand s-a intarit , se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se pastreaza la rece.



Asamblare Tort cu crema de ciocolata

Pe un platou se aseza o foaie de blat cu cacao si se insiropeaza.

Adaugam o parte crema de vanilie cu ciocolata alba si intindem uniform.

Asezam o foaie de blat alb si presam usor.

Se insiropeaza , se adauga crema de vanilie cu ciocolata de cacao si se intinde uniform.

Aseazam a doua foaie de blat alb , presam usor si o insiropam.

Adaugam a doua portie de crema cu ciocolata alba si o intidem uniform.

Ultima foaie de blat cu cacao se insiropeaza usor pe interior si se adauga peste crema.

Presam usor , acoperim tortul cu folie alimentara si il pune la rece pentru 30 minute.

Tort cu crema de ciocolata



Ultima parte de crema cu ciocolata alba se mixeaza cu untul la temperatura camerei.

Crema obtinuta se pune intr-un pos cu varf stelat si decoram  marginea tortului – vezi foto.

Tort cu crema de ciocolata

Restul de crema cu cacao se pune intr-un pos cu varf stelat si se decoreaza toata suprafata tortului.

Decoram tortul cu patratele din ciocolata alba cu cacao.

Tort cu crema de ciocolata in sectiune.

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Tort Caramel

Tort cu crema de ciocolata
(10 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Chec cu mere

Checul cu mere este un desert delicios in orice moment al zilei. Sunt multe retete de chec pe care le...

Închide