Marmelada de coacaze rosii

Coacazele rosii sunt fructe acrisoare , bogate in vitamina C , potasiu si magneziu. Din aceste fructe delicioase, eu prepar marmelada si sirop pentru cele mai bune dulciuri de casa.
Ingrediente:

2 kg coacaze rosii , 1 kg zahar, zeama de la o lamaie.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

4 borcane x 400 gr

5/5 - (32 votes)

 Cocazele rosii se desprind de pe ciorchine si se trec  prin mai multe ape.

Se pun intr-o cratita , le presaram cu zahar si le lasam pana a doua zi.

Marmelada de coacazeSe pun a fiert pentru 30 minute , le lasam sa se racoreasca cateva minute si le trecem prin sita.

Marmelada de coacaze

Zeama rezultata se pune la fiert,  cu sucul de lamaie, pentru 1 ora ( la foc mic).

Marmelada de coacazeDupa fierbere , se toarna in borcane sterilizate si se inchid ermetic.

Se impaturesc si se lasa pana a doua zi, apoi se transfera in camara.

Marmelada de coacazeMarmelada de coacaze rosii se serveste la micul dejun sau la obtinerea dulciurilor  de bucatarie.

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle