full screen background image

Marmelada de coacaze rosii

Coacazele rosii sunt fructe acrisoare , bogate in vitamina C , potasiu si magneziu. Din aceste fructe delicioase, eu prepar marmelada si sirop pentru cele mai bune dulciuri de casa.

Marmelada de coacaze rosii

Timp preparare:

1 ora

Portii:

4 borcane x 400 gr

Ingrediente:

2 kg coacaze rosii , 1 kg zahar, zeama de la o lamaie.

Instructiuni preparare

 Cocazele rosii se desprind de pe ciorchine si se trec  prin mai multe ape.

Se pun intr-o cratita , le presaram cu zahar si le lasam pana a doua zi.

Marmelada de coacazeSe pun a fiert pentru 30 minute , le lasam sa se racoreasca cateva minute si le trecem prin sita.

Marmelada de coacaze

Zeama rezultata se pune la fiert,  cu sucul de lamaie, pentru 1 ora ( la foc mic).

Marmelada de coacazeDupa fierbere , se toarna in borcane sterilizate si se inchid ermetic.

Se impaturesc si se lasa pana a doua zi, apoi se transfera in camara.

Marmelada de coacazeMarmelada de coacaze rosii se serveste la micul dejun sau la obtinerea dulciurilor  de bucatarie.

Pofta Buna!

 

Marmelada de coacaze rosii
(29 voturi)

 

Vase si ustensile

Colaborari

  • Prajitura BucurestiPrajitura Bucuresti
    Prajitura Bucuresti era un desert nelipsit din vitrinele cofetariilor in …

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Prajitura cu branza dulce si cirese

Prajitura pufoasa cu branza dulce si cirese - un desert excelent in acest sezon !

Închide