Preparare Blat Prajitura cu nuca si crema de lamaie
Mixam albusurile cu sare.
Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva.
Peste albusuri adaugam galbenusurile mixate cu zahar vanilat si coaja de lamaie.
Amestecam pana se incorporeaza cele doua compozitii.
Amestecam nuca cu faina si adaugam peste compozitia cu oua.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia intr-o tava (de cuptor electric/ aragaz) tapetata cu hartie de copt si nivelam suprafata.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180C/ 20 minute.
Dupa coacere , blatul se lasa sa se raceasca si indepartam hartia de copt.
Blatul va fi potionat in doua parti egale.
Preparare Crema Prajitura cu nuca si crema de lamaie
Reteta pentru Crema de lamaie cu ciocolata alba o gasiti aici.
Preparare Decor
Topim zaharul intr-o craticioara, cand devine auriu adaugam nuca.
Amestecam rapid si turnam nucile caramelizate intr-o tava unsa cu putin ulei.
Lasam sa se raceasca si le zdrobim cu merdeneaua.
Asamblare
Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt.
Asezam prima foaie de blat si adaugam jumatate din cantitatea de crema.
Intindem crema, in strat uniform, pe toata suprafata.
Adaugam a doua foaie de blat si presam usor.
Adaugam restul de crema si o intindem uniform. Presaram decorul cunuca si caramel pe toata suprafata prajiturii.
Portionam prajitura in 14 bucati.
Se pastreaza la rece. Sa aveti pofta!
Vezi si alte retete de prajituri