full screen background image

Prajitura cu nuca si crema de lamaie

Prajitura cu nuca si crema de lamaie este desertul ideal pentru mese festive sau de familie. Reteta Prajitura cu nuca si crema de lamaie este fina, aromata si delicioasa. Desertul perfect pentru cei care iubesc prajiturile de casa.

Prajitura cu nuca si crema de lamaie

Timp preparare:

1 ora

Portii:

14

Ingrediente:

Blat - 7 oua, 140 gr zahar, 150 gr faina, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare, 150 gr nuca zdrobita, 1 lingurita coaja de lamaie razuita.Crema - 3 galbenusuri, 100 gr ciocolata alba, 30 ml lapte, 120 gr zahar, zeama si coaja de la 1 lamaie, 180 gr unt.Decor - 60 gr nuca, 25 gr zahar.

Instructiuni preparare

Preparare Blat Prajitura cu nuca si crema de lamaie

Mixam albusurile cu sare.

Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva.

Peste albusuri adaugam galbenusurile mixate cu zahar vanilat si coaja de lamaie.

Amestecam pana se incorporeaza cele doua compozitii.

Amestecam nuca cu faina si adaugam peste compozitia cu oua.

Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.



Turnam compozitia intr-o tava (de cuptor electric/ aragaz) tapetata cu hartie de copt si nivelam suprafata.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180C/ 20 minute.

Dupa coacere , blatul se lasa sa se raceasca si indepartam hartia de copt.

Blatul va fi potionat in doua parti egale.

Preparare Crema Prajitura cu nuca si crema de lamaie

Reteta pentru Crema de lamaie cu ciocolata alba o gasiti aici.

Preparare Decor

Topim zaharul intr-o craticioara, cand devine auriu adaugam nuca.

Amestecam rapid si turnam nucile caramelizate intr-o tava unsa cu putin ulei.

Lasam sa se raceasca si le zdrobim cu merdeneaua.



 

Asamblare

Tapetam o tava dreptunghiulara  cu hartie de copt.

Asezam prima foaie de blat si adaugam  jumatate din cantitatea de crema.

Intindem crema, in strat uniform,  pe toata suprafata.

Adaugam a doua foaie de blat si presam usor.

Adaugam restul de crema si o intindem uniform. Presaram decorul cunuca si caramel  pe toata suprafata prajiturii.

Portionam prajitura in 14 bucati.

Se pastreaza la rece. Sa aveti pofta!

Vezi si alte retete de prajituri

5/5 - (45 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress