Prepararea maielei
Laptele caldut se pune intr-un vas , adaugam drojdia , zaharul si amestecam cu un tel pana se dizolva drojdia si zaharul.
Adaugam faina si amestecam bine . Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la loc cald ~27-30C pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).
Prepararea sodoului
Ouale se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.
Formarea aluatului
Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la omogenizare.
Adaugam treptat faina , amestecam apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pentru 25 min (dospirea 2) .
Preparare umplutura
Branza dulce se amesteca cu zahar , gris , coaja rasa de lamaie, vanilie, stafide si ou.
Prelucrarea aluatului (blatul de lucru si merdeneaua – unse cu ulei )
Aluatul se intinde sub forma de foaie dreptunghiulara si se portioneaza in 12 bucati.
In mijlocul fiecarei bucati se aseaza umplutura si acoperim capetele opuse ale aluatului, suprapuse doua cate doua- vezi foto.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam din nou la crescut, cca 10 min.
Se ung cu ou (batut ) si se coc la 180-200C/ 20 minute.
Se servesc calde . Pofta Buna!
4 thoughts on “Branzoaice moldovenesti”
Reteta e perfecta !!! Au iesit niste branzoici incredibile si tineti cont ca e prima data cand fac. Au iesit pufoase si gustoase. ❤
Super!
Cate minute trebuie sa se coaca aceste branzoaice?! Nu este specificat in reteta!!??
Cca 20 de minute.