Branzoaice moldovenesti

Branzoiace sau Poale-n brau - pufoase si aromate !
Ingrediente:

Maia - 100 gr faina, 15 gr drojdie uscata, 60 ml lapte, 10 gr zahar.

Aluat - 400 gr faina, 65 gr zahar, 140 ml lapte, 2 oua, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat.

Umplutura - 300 gr branza dulce de vaci, 80 gr zahar, 40 gr stafide, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 15 gr gris, 1 ou, 1 plic zahar vanilat.

Decor - 1 ou +zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

12

4.2/5 - (32 votes)

Prepararea maielei

Laptele caldut se pune intr-un vas , adaugam drojdia , zaharul si  amestecam cu un tel pana se dizolva drojdia si zaharul.

Adaugam faina si  amestecam bine  .  Se acopera  vasul cu o folie alimentara si se pune la loc cald ~27-30C pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).

Prepararea sodoului

Ouale  se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.

Formarea aluatului

Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la  omogenizare.

Adaugam treptat faina , amestecam apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit  pentru 25 min (dospirea 2) .

Preparare umplutura

Branza dulce se amesteca cu zahar , gris , coaja rasa de lamaie, vanilie, stafide si ou.

Prelucrarea aluatului (blatul de lucru si merdeneaua – unse cu ulei )

Aluatul se intinde sub forma de foaie dreptunghiulara si se portioneaza in 12 bucati.

branzoaice modovenesti (1)

In mijlocul fiecarei bucati se aseaza  umplutura si acoperim capetele opuse ale aluatului, suprapuse doua cate doua- vezi foto.

 

 

branzoaice modovenesti (2)

 

branzoaice modovenesti (3)

branzoaice modovenesti (4)

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam din nou la crescut, cca 10 min.

branzoaice modovenesti (5)

 

 

branzoaice modovenesti (6)

Se ung cu ou (batut ) si se coc la 180-200C/ 20 minute.

branzoaice modovenesti (7)

branzoaice modovenesti (9)

Se servesc calde . Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Branzoaice moldovenesti”

  1. Reteta e perfecta !!! Au iesit niste branzoici incredibile si tineti cont ca e prima data cand fac. Au iesit pufoase si gustoase. ❤

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *