Ecler cu ciocolata

Eclerul cu ciocolata este o prajitura formata din coji de aluat oparit , crema de vanilie si glazura de ciocolata. Este desertul copilariei si este nelipsit de la mesele festive. Reteta este explicata pas cu pas, in imagini.
Ingrediente:

Coji ecler 24 buc - 100 ml ulei

200 ml apa

200 gr faina

7 oua

1 praf de sare

Crema de vanilie, Ciocolata pentru decor

4.5/5 - (235 votes)

Cum se face prajitura ecler? Eclere pas cu pas. Reteta de Ecler

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta  .

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

ecler aluat

Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

ecler coaja
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 C), apoi la temperatura moderata (120 C), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

ecler coaja 1
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie calda.

ecler umplut crema
Se lasa cca 30 min sa se racesca apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

ecler1

Le pastram la rece pana in momentul servirii.

ecler cu ciocolata1

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Ecler cu ciocolata”

  1. puteti sa mi spuneti va rog cum se face glazura de ciocolată ? nu merge sa apas pe linkul ala sa vad ingredientele.multumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.