Cum se face prajitura ecler? Eclere pas cu pas. Reteta de Ecler
Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.
Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paletaĀ .
Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C), apoi la temperatura moderata (180 C), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie calda.
Se lasa cca 30 min sa se racesca apoi se glazureaza cu ciocolata topita.
Le pastram la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!
SalveazÄ
SalveazÄ
3 thoughts on “Ecler cu ciocolata”
Mi-au iesit perfecte,multumesc pt retetaššš»
Super ! Sa aveti pofta !
puteti sa mi spuneti va rog cum se face glazura de ciocolatÄ ? nu merge sa apas pe linkul ala sa vad ingredientele.multumesc