Ecler cu frisca

Coaja crocanta , crema fina de vanilie si frisca aromata - cel mai bun desert ! Eclerul cu frisca este nelipsit de la mesele festive.
Ingrediente:

Coji - 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 7 oua, 1 praf de sare.

Crema - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 150 gr zahar.

Decor - 250 gr frisca , zahar farin vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

25 bucati

5/5 - (115 votes)

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta  pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina.

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.

Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

ecler-cu-frisca-2

Turnarea aluatului se face cu posul prevazut cu dui (varf rotund) , in batoane de 10-12 cm.

ecler-cu-frisca-3

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

ecler-cu-frisca-4

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie (vezi reteta ) calduta.

 

 

Cand crema de vanilie s-a racit punem frisca intr-un pos cu sprit (varf stelat ).

ecler-cu-frisca-5

La fiecare ecler , peste crema de vanilie se aseaza un strat de frisca . Se introduc la rece pentru minim 1 ora.

ecler-cu-frisca-1

Pudram eclerele cu zahar farin vanilat inainte de servire .

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle