Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.
Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina.
Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
Turnarea aluatului se face cu posul prevazut cu dui (varf rotund) , in batoane de 10-12 cm.
Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie (vezi reteta ) calduta.
Cand crema de vanilie s-a racit punem frisca intr-un pos cu sprit (varf stelat ).
La fiecare ecler , peste crema de vanilie se aseaza un strat de frisca . Se introduc la rece pentru minim 1 ora.
Pudram eclerele cu zahar farin vanilat inainte de servire .
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează