Ecler cu frisca

Coaja crocanta , crema fina de vanilie si frisca aromata - cel mai bun desert ! Eclerul cu frisca este nelipsit de la mesele festive.
Ingrediente:

Coji - 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 7 oua, 1 praf de sare.

Crema - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare, 150 gr zahar.

Decor - 250 gr frisca , zahar farin vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

25 bucati

5/5 - (102 votes)

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta  pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina.

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.

Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

ecler-cu-frisca-2

Turnarea aluatului se face cu posul prevazut cu dui (varf rotund) , in batoane de 10-12 cm.

ecler-cu-frisca-3

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

ecler-cu-frisca-4

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie (vezi reteta ) calduta.

Cand crema de vanilie s-a racit punem frisca intr-un pos cu sprit (varf stelat ).

ecler-cu-frisca-5

La fiecare ecler , peste crema de vanilie se aseaza un strat de frisca . Se introduc la rece pentru minim 1 ora.

ecler-cu-frisca-1

Pudram eclerele cu zahar farin vanilat inainte de servire .

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.