Covrigi polonezi. Covrigi polonezi retete. Covrigi polonezi de post.
Ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Punem intr-un bol, drojdia si laptele vegetal caldut . Amestecam pana se dizolva.
Adaugam sucul de portocale, apa minerala, uleiul, zaharul, extractul de vanilie si praful de sare.
Amestecam cu un tel pentru 2 minute.
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
Framantam aluatul 5 minute.
Acoperim bolul cu folie alimentara si il punem la loc caldut .
Dupa ce isi dubleaza volumul , aluatul se rastoarna pe o pansa de lucru unsa cu putin ulei.
Se unge merdeneaua cu ulei si se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara.
Se unge toata suprafata cu untul de cocos.
Se pliaza aluatul in trei parti.
Pliem marginile laterale .
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara ( grosime 1 cm) si o taiem in 15 fasii egale.
Fiecare fasie se rasuceste , unim cele doua capete prin rasucire – vezi foto.
Pliem aluatul peste partea unita – vezi foto.
Se pun covrigii polonezi in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la loc caldut inca 10 miute.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 minute.
Sirop – amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa coacere, covrigii fierbinti se ung cu sirop.
Sa aveti pofta!