Covrigi polonezi

Covrigi polonezi in varianta de post, o reteta simpla si delicioasa. Aluatul pufos cu unt de cocos si siropul aromat confera covrigilor un gust deosebit. Covrigi polonezi pentru mese in familie.
Covrigi polonezi
Ingrediente:

500 gr faina, 50 ml apa minerala, 100 ml lapte vegetal, 100 ml suc proaspat de portocale, 80 ml ulei, 120 gr zahar, 1 lingurita extract de vanilie, 7 gr drojdie uscata, 1 praf sare, 150 gr unt de cocos (sau unt vegetal).

Sirop - 2 linguri pline cu miere de albine, 10 linguri apa, 1 lingurita esenta de rom.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

15

5/5 - (16 votes)

Covrigi polonezi. Covrigi polonezi retete. Covrigi polonezi de post.

Ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Punem intr-un bol, drojdia si laptele vegetal caldut . Amestecam pana se dizolva.

Adaugam sucul de portocale, apa minerala, uleiul, zaharul, extractul de vanilie si praful de sare.

Amestecam cu un tel pentru 2 minute.

Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

Framantam aluatul 5 minute.

Acoperim bolul cu folie alimentara si il punem la loc caldut .

Dupa ce isi dubleaza volumul , aluatul se rastoarna pe o pansa de lucru unsa cu putin ulei.

Se unge merdeneaua cu ulei si se intinde aluatul  intr-o foaie dreptunghiulara.

Se unge toata suprafata cu untul de cocos.

Se pliaza aluatul in trei parti.

Pliem   marginile laterale .

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara ( grosime 1 cm)  si o taiem in 15 fasii egale.

Fiecare fasie se rasuceste , unim cele doua capete prin rasucire – vezi foto.

Pliem aluatul peste partea unita – vezi foto.

Se pun covrigii polonezi in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la loc caldut inca 10 miute.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 minute.

Sirop – amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Dupa coacere, covrigii fierbinti se ung cu sirop.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Cornuri pufoase de post

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.