Prajitura de post cu nuca si banane

Colectia Prajituri de Post se completeaza cu o delicioasa reteta de Prajitura de post cu nuca si banane. Pufoasa si aromata, Prajitura de post cu nuca si banane este un deliciu pentru intreaga familie. Ideala pentru pachetel.
Prajitura de post cu nuca si banane
Ingrediente:

Blat - 180 gr faina alba, 200 ml apa minerala, 90 gr zahar brut, 2 banane mici si coapte, 5 gr praf de copt, 50 ml ulei, 80 gr nuca maruntita, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat.

Decor - 1 lingura gem de caise, 40 gr nuca maruntita.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

8/ tava rotunda cu diametru 28cm/ 4cm.

5/5 - (7 votes)

Prajitura de post cu nuca si banane reteta. Cum prepar  Prajitura de post cu nuca si banane.

Prajitura de post cu nuca si banane

Punem bananele intr-un vas si le pasam cu furculita.

Adaugam zaharul brut si amestecam.

Peste compozitia formata adaugam apa minerala, uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si sarea.

Amestecam energic pentru un minut.

Adaugam faina, nuca si amestecam.

Compozitia formata se toarna intr-o tava unsa cu ulei ( foarte putin) si tapetata cu faina.

Uniformizam suprafata si punem tava in cuptorul preincalzit,  la 180C/ cu ventilatie.

Coacem prajitura pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Dupa coacere, adaugam gemul peste prajitura fierbinte si ungem toata suprafata.

Prajitura de post cu nuca si banane

Presaram nuca si lasam prajitura sa se raceasca complet.

Prajitura de post cu nuca si banane

O portionam in portii potrivite (8) si o asezam pe platoul de servire.

Prajitura de post cu nuca si banane

Sa aveti poftala!

Pentru NOUTATI, Urmareste-ma si pe INSTAGRAM!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle