Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris

Bougatsa  este o delicioasa placinta greceasca, preparata cu foi de placinta, umpluta cu o crema de lapte si gris. Aceasta reteta traditionala greceasca este adesea presarata cu zahar pudra si scortisoara, oferind un plus de aroma si savoare. Va invit la Bougatsa - Placinta greceasca cu crema de gris!
Bougatsa - Placinta greceasca cu crema de gris
Ingrediente:

Strat 1 -  1/2 pachet foi de placinta ( 200 gr foi placinta), 70 gr unt.

Crema de gris - 1 l lapte, 180 gr gris, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat, 4 oua, 100 gr zahar, coaja razuita de la o lamaie, 50 gr unt.

Sirop - 200 gr zahar, 250 ml apa, 1 baton de scortisoara, coaja de la o lamaie, 1 lingurita miere.

Timp preparare

1 ora si 30 de minute

Nr. portii

8/ tava dimensiune 22 x31 cm.

5/5 - (46 votes)

Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris reteta. Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris.

Preparare Sirop

Punem intr-o cratita:  apa , zaharul, batonul de vanilie si coaja de lamaie.

Punem la foc mediu  si fierbem siropul pentru  3 minute.

Indepartam batonul de scortisoara si lasam siropul sa se racoreasca.

Adaugam mierea si amestecam energic.

Preparare Crema de gris

Punem intr-o cratita,  laptele si praful de sare.

Asezam cratita pe foc, iar  la primul clocot adaugam  grisul, in ploaie.

Adaugam praful de sare si amestecam continuu pana se ingroasa, cca 1 minut.

Adaugam untul si amestecam pana se incorporeaza.

Mixam ouale cu zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie.

Amestecam cele doua compozitii pana la omogenizare.

 

Asamblare Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris

Topim untul, fara sa il fierbem.

Ungem tava de copt cu un strat fin de unt.

Impartim foile de placinta pe jumatate.

Asezam prima parte , una cate una, unse  cu unt.

Adaugam crema de gris si nivelam suprafata.

Asezam a doua parte de foi de placinta, una cate una, unse cu unt.

Ungem suprafata cu unt  si portionam placinta.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/40 minute ( cu ventilatie).

Adaugam peste placinta fierbinte siropul preparat anterior.

Lasam placinta sa se racesca si o portionam.

Pofta buna!

Descopera colectia  40 Retete – Prajituri de casa pentru sarbatori!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.