Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris reteta. Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris.
Preparare Sirop
Punem intr-o cratita: apa , zaharul, batonul de vanilie si coaja de lamaie.
Punem la foc mediu si fierbem siropul pentru 3 minute.
Indepartam batonul de scortisoara si lasam siropul sa se racoreasca.
Adaugam mierea si amestecam energic.
Preparare Crema de gris
Punem intr-o cratita, laptele si praful de sare.
Asezam cratita pe foc, iar la primul clocot adaugam grisul, in ploaie.
Adaugam praful de sare si amestecam continuu pana se ingroasa, cca 1 minut.
Adaugam untul si amestecam pana se incorporeaza.
Mixam ouale cu zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie.
Amestecam cele doua compozitii pana la omogenizare.
Asamblare Bougatsa – Placinta greceasca cu crema de gris
Topim untul, fara sa il fierbem.
Ungem tava de copt cu un strat fin de unt.
Impartim foile de placinta pe jumatate.
Asezam prima parte , una cate una, unse cu unt.
Adaugam crema de gris si nivelam suprafata.
Asezam a doua parte de foi de placinta, una cate una, unse cu unt.
Ungem suprafata cu unt si portionam placinta.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/40 minute ( cu ventilatie).
Adaugam peste placinta fierbinte siropul preparat anterior.
Lasam placinta sa se racesca si o portionam.
Pofta buna!
Descopera colectia 40 Retete – Prajituri de casa pentru sarbatori!