Prajitura cu suc de rosii – desertul copilariei
Prajitura cu suc de rosii – desertul surpriza care te va cuceri! Pufoasa, aromata si usor de pregatit, perfecta pentru momente dulci acasa. Incearca reteta si surprinde-i pe cei dragi!

Descopera si alte retete delicioase
Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:
Prajitura cu nuca si ciocolata
Prajitura cu ciocolata si portocala
Cum preparam foile pentru Prajitura cu suc de rosii
Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele.

Faina se adauga treptat, pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini.

Impartim aluatul in 4 parti egale si le intindem pe rand, direct pe dosul tavii (tava se unge cu ulei – dimensiune tava 30×20 cm).

Foile se coc pe dosul tavii la foc mediu, cca 8 min.

Cum preparam Crema
Fierbem apa cu grisul si zaharul iar separat se mixeaza untul vegetal.

Adaugam peste untul vegetal compozitia de gris rece, zeama si coaja de lamaie apoi se mixeaza.
Vom obtine o compozitie omogena si cremoasa.

Asamblare prajitura
Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si marmelada de prune.

Peste a treia foaie adaugam restul de crema, intindem uniform si acoperim cu ultima foaie.

Se aseaza peste prajitura un blat, cca 2 ore si apoi se introduce la rece pentru minim 12 ore.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat. Pofta Buna!











1 thoughts on “Prajitura cu suc de rosii”
Spuneti-mi va rog ce inseamna gris?