Foi
Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele, faina se adauga treptat, pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini.
Impartim aluatul in 4 parti egale si le intindem pe rand, direct pe dosul tavii (tava se unge cu ulei – dimensiune tava 30×20).
Foile se coc pe dosul tavii la foc mediu, cca 8 min.
Crema
Fierbem apa cu grisul si zaharul iar separat se mixeaza margarina.
Adaugam peste margarina compozitia de gris rece, zeama si coaja de lamaie apoi se mixeaza. Vom obtine o compozitie omogena si cremoasa.
Asamblare
Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si marmelada de prune.
Peste a treia foaie adaugam restul de crema, se intinde uniform si acoperim cu ultima foaie.
Se aseaza peste prajitura un blat, cca 2 ore apoi se introduce la rece pentru min 12 ore.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Prajitura cu suc de rosii”
Spuneti-mi va rog ce inseamna gris?