Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii
Ingrediente:

Foi (4 buc) - 12 linguri de zahar, 12 linguri de ulei, 12 linguri de suc de rosii, 1 lingurita de bicarbonat sodiu, 450 gr faina.

Crema de gris - 500 ml apa, 6 linguri de gris, 1/2 pachet de unt vegetal, 150 gr zahar, coaja rasa si sucul de la o lamaie.

150 gr marmelada de prune

Zahar farin vanilat pentru decor

Timp preparare

2 ore si 20 de minute

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.7/5 - (153 votes)

Prajitura cu suc de rosii – desertul copilariei

Prajitura cu suc de rosii – desertul surpriza care te va cuceri! Pufoasa, aromata si usor de pregatit, perfecta pentru momente dulci acasa. Incearca reteta si surprinde-i pe cei dragi!

Prajitura cu suc de rosii

Descopera si alte retete delicioase

Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu ciocolata si portocala

Cum preparam foile pentru Prajitura cu suc de rosii

Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele.

prajitura cu suc de rosii

Faina se adauga treptat, pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini.

prajitura cu suc de rosii

Impartim aluatul in 4 parti egale si le intindem pe rand, direct pe dosul tavii (tava se unge cu ulei – dimensiune tava 30×20 cm).

prajitura cu suc de rosii

Foile se coc pe dosul tavii la foc mediu, cca 8 min.

prajitura cu suc de rosii

Cum preparam Crema

Fierbem apa cu grisul si zaharul iar separat se mixeaza untul vegetal.

prajitura cu suc de rosii

Adaugam peste untul vegetal  compozitia de gris rece, zeama si coaja de lamaie apoi se mixeaza.

Vom obtine o compozitie omogena si cremoasa.

prajitura cu suc de rosii

Asamblare prajitura

Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si marmelada de prune.

prajitura cu suc de rosii

Peste a treia foaie adaugam restul de crema, intindem uniform si acoperim cu ultima foaie.

prajitura cu suc de rosii

Se aseaza peste prajitura un blat, cca 2 ore si  apoi se introduce la rece pentru minim 12 ore.

Se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.  Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Prajitura cu suc de rosii”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *