Turta dulce

Turta dulce pentru Mos Craciun !!!
Ingrediente:

340 gr faina (300gr aluat + 40 gr pentru intins aluatul) + 125 gr miere, 75 gr unt 50 gr zahar pudra, 25 ml lapte, 1/2 lingurita bicarbonat, 1/2 lingurita scortisoara, 1 praf sare.

Decor - glazura alba + ornamente bobite dulci (turta dulce sub forma de stea )sau fulgi indulciti (turta dulce sub forma de bradut)

Timp preparare

1 ora si 30 min.

4.9/5 - (8 votes)

Glazura alba reteta

Intr-un bol adaugam: mierea, untul taiat cubulete, zaharul farin, laptele  si  scortisoara.

turta dulce 7

Mixam pana obtinem o consistenta omogena , cca 1 minut.

Se adauga faina, bicarbonatul , praful de sare si se amesteca  pana se incorporeaza toate ingredientele.

turta dulce 6

Modelam aluatul sub forma de bila , se pune intr-o folie alimentara si se introduce la rece pentru minim 1 ora.

turta dulce 4

Dupa ce am scos aluatul de la rece il lasam cateva momente si il impartim in 4 parti.

 

 

Cu ajutorul fainii intidem aluatul intr-o foaie de 4-5 mm si se taie cu forma de fursec – stea sau bradut.

turta dulce3

Turta dulce se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cca 2-3 cm intre ele.

turta dulce 1

 

Tava cu turta dulce se introduce in cuptorul preincalzit la 160 C. Coacerea se realizeaza pentru maxim 10  min  , pana devin  la baza usor rumenite.

turta dulce 8

Dupa coacere,  le asezam unele langa altele. pe o hartie de copt.

Se ung cu glazura alba si le decoram cu ornamente.

turta dulce bradut

Sunt aromate , delicioase  si se servesc a doua zi.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle