Glazura alba – reteta
Intr-un bol adaugam: mierea, untul taiat cubulete, zaharul farin, laptele si scortisoara.
Mixam pana obtinem o consistenta omogena , cca 1 minut.
Se adauga faina, bicarbonatul , praful de sare si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.
Modelam aluatul sub forma de bila , se pune intr-o folie alimentara si se introduce la rece pentru minim 1 ora.
Dupa ce am scos aluatul de la rece il lasam cateva momente si il impartim in 4 parti.
Cu ajutorul fainii intidem aluatul intr-o foaie de 4-5 mm si se taie cu forma de fursec – stea sau bradut.
Turta dulce se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cca 2-3 cm intre ele.
Tava cu turta dulce se introduce in cuptorul preincalzit la 160 C. Coacerea se realizeaza pentru maxim 10 min , pana devin la baza usor rumenite.
Dupa coacere, le asezam unele langa altele. pe o hartie de copt.
Se ung cu glazura alba si le decoram cu ornamente.
Sunt aromate , delicioase si se servesc a doua zi.
Pofta Buna!