full screen background image

Strudel cu Mere

Strudel cu mere pentru mese in familie, desertul preferat de bunici si bucuria celor mici. Desertul ideal pentru mese in familie, strudelul cu mere este nelipsit din meniul zilelor de weekend, mai ales in sezonul rece. Prin textura aluatului foietaj si umplutura de mere aromata cu scortisoara, strudelul cu mere este desertul meu preferat.

Strudel cu Mere

Timp preparare:

1 ora

Portii:

12 bucati

Ingrediente:

Aluat foietaj - 800 gr.Umplutura - 1 kg mere rase, 1 lingura scortisoara, 80 gr gris, 150 gr zahar, 10 gr zahar vanilat.Decor - zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Strudel cu Mere . Cel mai bun Strudel cu Mere



Merele rase se pun intr-o cratita, adaugam zaharul si amestecam.

Fierbem compozitia  5 minute, adaugam grisul si amestecam.

Lasam compozitia sa se raceasca, adaugam scortisoara, vanilia si amestecam.

Lucram jumatate din cantitatea de foietaj (400 gr), restul se pastreaza la rece.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire 60 cm lungime/36 cm latime.

Punem la marginea aluatului un strat de mere.

Rulam strans  , iar la 20 cm  ne oprim si taiem aluatul. Strudel cu Mere

Ruloul format se taie la jumatate . Cele doua strudele vor fi transferate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Continuam formarea strudelelor in acelasi mod ca mai sus.

Dupa terminarea primei transe de aluat (400 gr)  si coacerea strudelelor , vom proceda la fel si cu restul de aluat.

In total , vom obtine 12 bucati de  strudele cu mere.



Introducem tava in cuptorul preincalzit la 220C si le coacem pentru 15 minute, functia cu ventilatie la cuptor electric sau cea mai inalta treapta la cuptorul pe gaz .

Strudel cu Mere

Le lasam sa se racesca.

Strudel cu MereLa  servire  le presaram  cu zahar farin vanilat.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=> Pariziene cu mere




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress