Strudel cu Mere . Cel mai bun Strudel cu Mere
Merele rase se pun intr-o cratita, adaugam zaharul si amestecam.
Fierbem compozitia 5 minute, adaugam grisul si amestecam.
Lasam compozitia sa se raceasca, adaugam scortisoara, vanilia si amestecam.
Lucram jumatate din cantitatea de foietaj (400 gr), restul se pastreaza la rece.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire 60 cm lungime/36 cm latime.
Punem la marginea aluatului un strat de mere.
Rulam strans , iar la 20 cm ne oprim si taiem aluatul. Strudel cu Mere
Ruloul format se taie la jumatate . Cele doua strudele vor fi transferate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Continuam formarea strudelelor in acelasi mod ca mai sus.
Dupa terminarea primei transe de aluat (400 gr) si coacerea strudelelor , vom proceda la fel si cu restul de aluat.
In total , vom obtine 12 bucati de strudele cu mere.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 220C si le coacem pentru 15 minute, functia cu ventilatie la cuptor electric sau cea mai inalta treapta la cuptorul pe gaz .
Le lasam sa se racesca.
La servire le presaram cu zahar farin vanilat.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=> Pariziene cu mere