Tort diplomat cu stafide. Reteta Tort diplomat cu stafide. Cum se face Tortul diplomat cu stafide?
Preparare Foaie de rulada
Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare si mixam 5 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia formata se aseaza pe o hartie de copt , dimensiunea unei tavi -38×35 cm
Se pune in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace timp de 12-15 minute, pana devine aurie.
Dupa coacere se desprinde de pe hartia de copt si se lasa sa se racesca complet.
Cu un inel de tort reglabil ( diametru 20 cm) decupam 2 foi rotunde si marginea (2 parti).
Pregatim forma – inelul de tort (dimeniunea 20 cm ) se aseaza pe un platou , pe margine se tapeteaza cu hartie cerata si adaugam baza +marginile.
Pregatim Crema Diplomat
- Stafidele se pun in esenta de rom , amestecam si le lasam pana terminam crema.
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam vanilia.
Amestecam periodic pana se raceste.
Se amesteca cu frisca batuta , stafidele cu esenta de rom si pana obtinem o crema omogena.
Compozitia de crema diplomat se aseaza in forma pregatita , se aseaza ultima foaie – rotunda , presam usor si punem la rece pentru minim 2 ore.
Dupa ce a stat la rece , se indeparteaza forma si se decoreaza cu frisca.
Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.
Se pune intr-un cornet , se lasa sa se racesca 3-4 minute si decoram tortul pe margine -vezi foto.
*ciocolata nu se foloseste calda.
Toata suprafata tortului se decoreaza cu frisca si se presara decor colorat.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Tort Diplomat