Tort diplomat cu stafide

Tortul diplomat este un desert festiv pentru familia mea . In varianta cu stafide , tortul diplomat este un desert extrem de bun , fin si delicios. Va invit sa testati reteta!
Ingrediente:

Foaie de rulada - 4 oua, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 120 gr faina, 1 praf sare.

Crema diplomat - 70 gr zahar, 2 oua ,100 ml lapte, 6 gr gelatina,1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1 lingurita esenta vanilie, 150 gr stafide , 25 ml esenta rom.

Decor -200 gr frisca batuta , dulce si aromata, 40 gr ciocolata +5 picaturi de ulei , decor colorat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 bucati

4/5 - (121 votes)

Tort diplomat cu stafide. Reteta Tort diplomat cu stafide. Cum se face Tortul  diplomat cu stafide?

Tort diplomat

Preparare Foaie de rulada

Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare si mixam 5 minute.

Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.

Adaugam faina si  amestecam usor pana se incorporeaza.

Compozitia formata se aseaza pe o hartie de copt , dimensiunea unei tavi  -38×35 cm

Se pune in cuptorul preincalzit la 180 C si se coace timp de 12-15 minute, pana devine aurie.

Dupa coacere se desprinde de pe hartia de copt si se lasa sa se racesca complet.

Cu un inel  de tort reglabil ( diametru 20 cm) decupam 2 foi rotunde si marginea (2 parti).

Pregatim forma – inelul de tort (dimeniunea 20 cm ) se aseaza pe un platou , pe margine se tapeteaza cu hartie cerata si adaugam baza +marginile.

Pregatim Crema Diplomat 

  • Stafidele se pun in esenta de rom , amestecam si le lasam pana terminam crema.

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam vanilia.

Amestecam periodic pana se raceste.

Se amesteca cu frisca batuta , stafidele cu esenta de rom si  pana obtinem o crema omogena.

Compozitia de crema diplomat se aseaza in forma pregatita , se aseaza  ultima foaie – rotunda , presam usor si punem la rece pentru minim 2 ore.

Dupa ce a stat la rece , se indeparteaza forma si se decoreaza cu frisca.

Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca bine cu ulei.

Se pune intr-un cornet , se lasa sa se racesca 3-4 minute si decoram tortul pe margine -vezi foto.

*ciocolata  nu se foloseste calda.

Tort diplomat

Toata suprafata tortului se decoreaza cu frisca  si se presara decor colorat.

Tort diplomat

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Tort Diplomat 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle