Incalzim miezul de nuca intr-o tigaie uscata, cu fundul gros.
Miscam tigaia periodic deasupra focului , timp de 1-2 minute.
Soatem miezul de nuca pe un blat pentru a se raci si apoi il maruntim.
Zaharul+apa (6 linguri ) se pun intr-o cratita la fiert. Se lasa pana se dizolva complet zaharul si amestecam periodic.
Separat se bat albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce obtinem o spuma densa adaugam trepat siropul fierbinte si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza total.
Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul , zaharul vanilat si praful de copt stins in otet , cca 3 min.
Le adaugam peste albusuri si amestecam usor. Adaugam faina amestecata cu nuca maruntita si amestecam pana se incorporeaza.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 25-30 min.
Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.
3 thoughts on “Chec pufos cu nuca”
Nu a iesit nimic bun. Prea multa faina si nuca…..
Cum să bagi fierbințeala aia de apă cu zahăr peste albușuri ??? Se face OU FIERT !
Nu se face ou fiert. Testeaza reteta si vei vedea rezultatul.