Chec pufos cu nuca

Checul cu nuca este desertul preferat , mai ales la zile de sarbatoare ! Reteta este simpla , rapida si va asigura obtinerea unui desert extrem de gustos!
Ingrediente:

5 oua, 250 gr faina, 220 gr zahar , 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt + 1 lingura otet, 6 linguri apa, 7 linguri ulei, 1 praf de sare, 250 gr samburi nuca, 1 lingurita zahar pudra vanilat.

Timp preparare

50 min

Nr. portii

1 buc ( dimensiune forma 31 x 11.5 x 7 cm )

4.4/5 - (47 votes)

Incalzim miezul de nuca   intr-o tigaie uscata, cu fundul gros.

Miscam tigaia  periodic deasupra focului , timp de 1-2 minute.

Soatem miezul de nuca  pe un blat pentru a se raci  si apoi il maruntim.

Zaharul+apa (6 linguri ) se pun intr-o cratita la fiert. Se lasa pana se dizolva complet zaharul si amestecam periodic.

chec dalmatian 8

Separat se bat albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce obtinem o spuma densa adaugam trepat siropul fierbinte si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza total.

chec dalmatian 7

Galbenusurile le mixam impreuna cu uleiul , zaharul vanilat si praful de copt stins in otet , cca 3 min.

chec dalmatian 6

Le adaugam peste albusuri si amestecam usor. Adaugam faina amestecata cu nuca  maruntita si amestecam pana se incorporeaza.

chec pufos cu nuca reteta (3)

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt

 

 

Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace cca 25-30 min.

chec pufos cu nuca reteta (1)

Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza.

chec pufos cu nuca reteta (2)Pofta Buna!

Forma cozonac teflonata Vanora Home, 31 x 11.5 x 7 cm – Cumpara Online.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Chec pufos cu nuca”

  1. vaides manuela alexandra

    Cum să bagi fierbințeala aia de apă cu zahăr peste albușuri ??? Se face OU FIERT !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *