4.3/5 - (48 votes)
1. Zaharul impreuna cu apa se amesteca intr-o cratita . Se pune pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul.
2. Se lasa sa fiarba pana capata o culoare auriu-roscat , cum este chihlimbarul, usor inchis la culoare.
3. Se toarna usor smantana amestecata cu lapte si se amesteca cu o spatula din lemn pana se incoropreaza .
Atentie !!! amestecul va bolborosi si vor fi aburi fierbinti.
4. Adaugam untul taiat cubulete ,praful de sare si esenta de vanilie.
5. Se mai lasa cca 1 minut sa fiarba apoi se toarna intr-un bol si se lasa sa se racesca.
Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.
Pofta Buna!
Salvează
2 thoughts on “Sos de caramel”
Bună! Smântână lichida pt frișcă cea îndulcita „hulala ” este buna?
Buna! Recomand smantana pentru frisca , 32% grasime.