Sos de caramel

Desi avem varianta comoda de a cumpara sosul caramel din supermarketuri, nimic nu se compara cu pregatirea unui sos autentic de casa. Acest sos se pregateste destul de usor, nefiind nevoie de cine stie ce deprinderi de master-chef, ci doar de respectarea catorva reguli de baza. Sosul caramel este un topping ideal pentru torturi, rulade, inghetata sau clatite. Pentru a obtine un sos de caramel matasos si fin se recomanda ca la final, dupa preparare, sa se strecoare printr-o sita marunta.
Ingrediente:

200 gr zahar, 150 gr smantana dulce, 50 ml lapte, 100 ml apa, 70 gr unt, 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta vanilie.

Timp preparare

20 minute

4.3/5 - (39 votes)

1. Zaharul impreuna cu apa se amesteca intr-o cratita . Se pune  pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul.

2. Se lasa sa fiarba pana capata o culoare auriu-roscat , cum este chihlimbarul, usor inchis la culoare.

3. Se toarna usor smantana amestecata cu lapte si se amesteca cu o spatula din lemn pana se incoropreaza .

sos caramel 3

Atentie  !!! amestecul va bolborosi  si vor fi aburi fierbinti.

sos caramel 1

4. Adaugam untul taiat cubulete ,praful de sare si esenta de vanilie.

5. Se mai lasa cca 1 minut sa fiarba apoi se toarna intr-un bol si se lasa sa se racesca.

sos caramel imagine

Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Sos de caramel”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.