1.Intr-o tigaie topim untul , adaugam pesmetul si punem la foc mic amestecand continuu.
2. Cand pesmetul a inceput sa se rumeneasca se ia de pe foc si adaugam zaharul . Se lasa sa se racesca complet.
4. Spalam caisele , scoatem samburii si le presaram in interior cu zahar si scortisoara.
5. Intr-un vas omogenizam piureul de cartofi cu ou, ulei, zahar, vanilie si sare.
6. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios.
7. Pe o plansa cu faina aluatul format se intinde intr-o foaie de cca 1 cm grosime .
8. Cu un pahar decupam aluatul pentru galuste.
9. Pe fiecare bucata de aluat se aseaza cate o caisa si se impacheteaza ( se da forma rotunda , de galusca) .
10. Galustele se pun la fiert in apa fierbinte , cca 5 min, pana se vor ridica la suprafata.
11. In timpul fierberii se scutura cratita pentru a nu se lipi galustele.
12. Se scot cu ajutorul unei spumiere, se scurg si se pun fierbinti direct in pesmet apoi se rotesc.
13 . Galustele cu caise se servesc calde sau reci.
Pofta Buna!