Galuste cu caise

Un dulce rapid si aromat !
Ingrediente:

Aluat - 200 gr piure de cartofi , 10 linguri faina alba tip 480, 1 ou, 1 lingurita ulei, 3 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare.

Decor - 30 gr unt, 100 gr pesmet, 3 linguri zahar

Umplutura - 12 caise

4.7/5 - (12 votes)

1.Intr-o tigaie topim untul , adaugam pesmetul si punem la foc mic amestecand continuu.

galuste cu prune 5

2. Cand pesmetul a inceput sa se rumeneasca se ia de pe foc si adaugam zaharul . Se lasa sa se racesca complet.

galuste cu prune 3

4. Spalam caisele , scoatem samburii si le presaram in interior cu zahar si scortisoara.

5. Intr-un vas omogenizam piureul de cartofi cu ou, ulei, zahar, vanilie si sare.

galuste cu prune 13

6. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios.

galuste cu prune 12

7. Pe o plansa cu faina aluatul format se intinde intr-o foaie de cca 1 cm grosime .

galuste cu prune11

8. Cu un pahar decupam aluatul pentru galuste.

galuste cu prune 10

9. Pe fiecare bucata de aluat se aseaza cate o caisa  si se impacheteaza  ( se da forma rotunda , de galusca) .

galuste cu prune 8

10. Galustele se pun la fiert in apa fierbinte , cca 5 min, pana se vor ridica la suprafata.

 

 

11.  In timpul fierberii se scutura cratita pentru a nu se lipi galustele.

12. Se scot cu ajutorul unei spumiere, se scurg si se pun fierbinti direct in pesmet apoi se rotesc.

galuste cu prune2

galuste cu prune 1

13 . Galustele cu caise se servesc calde sau reci.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *