Galuste cu caise

Un dulce rapid si aromat !
Ingrediente:

Aluat - 200 gr piure de cartofi , 10 linguri faina alba tip 480, 1 ou, 1 lingurita ulei, 3 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare.

Decor - 30 gr unt, 100 gr pesmet, 3 linguri zahar

Umplutura - 12 caise

4.6/5 - (10 votes)

1.Intr-o tigaie topim untul , adaugam pesmetul si punem la foc mic amestecand continuu.

galuste cu prune 5

2. Cand pesmetul a inceput sa se rumeneasca se ia de pe foc si adaugam zaharul . Se lasa sa se racesca complet.

galuste cu prune 3

4. Spalam caisele , scoatem samburii si le presaram in interior cu zahar si scortisoara.

5. Intr-un vas omogenizam piureul de cartofi cu ou, ulei, zahar, vanilie si sare.

galuste cu prune 13

6. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen , usor lipicios.

galuste cu prune 12

7. Pe o plansa cu faina aluatul format se intinde intr-o foaie de cca 1 cm grosime .

galuste cu prune11

8. Cu un pahar decupam aluatul pentru galuste.

galuste cu prune 10

9. Pe fiecare bucata de aluat se aseaza cate o caisa  si se impacheteaza  ( se da forma rotunda , de galusca) .

galuste cu prune 8

10. Galustele se pun la fiert in apa fierbinte , cca 5 min, pana se vor ridica la suprafata.

11.  In timpul fierberii se scutura cratita pentru a nu se lipi galustele.

12. Se scot cu ajutorul unei spumiere, se scurg si se pun fierbinti direct in pesmet apoi se rotesc.

galuste cu prune2

galuste cu prune 1

13 . Galustele cu caise se servesc calde sau reci.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.