Tort cu ciocolata si portocale

Tort cu ciocolata si portocale, un desert fin si foarte aromat, perfect pentru mese festive. Tort cu ciocolata si portocale pe baza de blat pufos, crema de ciocolata si  sirop delicios. Cu ingrediente de calitate poti obtine un desert aromat, chiar la tine acasa!
Ingrediente:

Blat - 4 oua, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 120 gr faina, 2 linguri apa, 1 praf sare.

Crema - 200 ml smantana pentru frisca, 200 gr ciocolata - 52% cacao, 1 lingurita esenta rom.

Sirop - sucul de la doua portocale, 2 linguri de zahar, 10 gr zahar vanilat, 150 ml apa.

Decor - 100 gr ciocolata , 10 ml ulei, 4 felii de portocale confiate, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10

5/5 - (17 votes)

Tort cu ciocolata si portocale reteta. Tort cu ciocolata si portocale in imagini.

Preparare Blat

Reteta in imagini Blat de tort  cu cacao ( rapid) click aici.

Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa  si mixam 6 minute.

Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.

Adaugam faina  peste compozitia de oua.

Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea.

Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul   in cuptorul preincalzit la 180C, pentru 25-30 minute,  sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.

Dupa racire se taie in trei foi de dimensiune egala.

Preparare Crema 

Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere.

Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.

Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.

Adaugam rom si mixam pana obtinem o crema omogena.

Preparare Sirop 

Sucul de portocale se amesteca cu apa , zahar vanilat si zahar.

Asamblare Tort cu ciocolata si portocale

Impartim crema de ciocolata in trei parti.

Punem prima foaie de blat pe un platou si o trampam (stropim) cu sirop.

Adaugam o parte de crema si uniformizam suprafata.

Adaugam a doua foaie, trampam si adaugam a doua parte de crema.

 

Uniformizam suprafata si adaugam ultima foaie. Trampam toata suprafata.

Din crema ramasa oprim o parte pentru aveline, iar cu restul imbracam tortul in crema.

Il punem la rece,  pentru minim 3 ore.

Topim ciocolata pe baie de abur , o amestecam cu ulei si o amestecam pana se racoreste.

O punem intr-un cornet si glazuram tortul – vezi foto.

Punem tortul la rece pana se intareste ciocolata si apoi il decoram cu aveline din crema.

Decoram tortul cu jumatati de felii de portocale confiate  si frunze de menta proaspata.

Pastram tortul  la rece pana la momentul servirii.

Tortul in sectiune.

Sa aveti pofta!

Vezi reteta=>Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *