Tort cu ciocolata si portocale reteta. Tort cu ciocolata si portocale in imagini.
Preparare Blat
Reteta in imagini Blat de tort cu cacao ( rapid) click aici.
Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa si mixam 6 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Adaugam faina peste compozitia de oua.
Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea.
Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180C, pentru 25-30 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.
Dupa racire se taie in trei foi de dimensiune egala.
Preparare Crema
Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere.
Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.
Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.
Adaugam rom si mixam pana obtinem o crema omogena.
Preparare Sirop
Sucul de portocale se amesteca cu apa , zahar vanilat si zahar.
Asamblare Tort cu ciocolata si portocale
Impartim crema de ciocolata in trei parti.
Punem prima foaie de blat pe un platou si o trampam (stropim) cu sirop.
Adaugam o parte de crema si uniformizam suprafata.
Adaugam a doua foaie, trampam si adaugam a doua parte de crema.
Uniformizam suprafata si adaugam ultima foaie. Trampam toata suprafata.
Din crema ramasa oprim o parte pentru aveline, iar cu restul imbracam tortul in crema.
Il punem la rece, pentru minim 3 ore.
Topim ciocolata pe baie de abur , o amestecam cu ulei si o amestecam pana se racoreste.
O punem intr-un cornet si glazuram tortul – vezi foto.
Punem tortul la rece pana se intareste ciocolata si apoi il decoram cu aveline din crema.
Decoram tortul cu jumatati de felii de portocale confiate si frunze de menta proaspata.
Pastram tortul la rece pana la momentul servirii.
Tortul in sectiune.
Sa aveti pofta!
Vezi reteta=>Prajitura Alba ca Zapada