Nuca se marunteste cu un cutit. Rahatul se taie cubulete si se trece prin faina (1 lingura).
Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam zaharul treptat si mixam pana se dizolva.
Galbenusurile se mixeaza pentru 1 minut cu praful de copt stins in zeama de lamaie, ulei, zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.
Amestecam cele doua compozitii si adaugam restul de faina .
Amestecam usor pana se incorporeaza complet. Compozitia formata se imparte in 3 parti.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima parte de compozitie.
Presaram nuca pe toata suprafata.
Adaugam a doua parte de compozitie si presaram stafidele.
Adaugam restul de compozitie si adaugam rahatul.
Se presara toata suprafata cu zahar brut.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coace timp de 20 minute. Se continua coacerea pentru inca 15 minute la 160C.
Dupa racire se portioneaza in 24 bucati.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Budinca de clatite cu afine