full screen background image

Cirese Confiate

Ciresele confiate sunt un deliciu in deserturi – fursecuri, tort, prajituri de casa  si inghetata. Au un gust si o aroma unica, pentru acesta au un loc special in acest domeniu. Reteta de Cirese Confiate este simpla, trebuie doar  sa ai grija la timp, iar rezultatul este pe masura asteptarilor. Veti obtine niste cirese confiate cu o culoare rosie si stralucitoare, perfecte pentru cele mai bune deserturi.

Cirese Confiate

Timp preparare:

45 minute

Portii:

2 borcane de 370 gr

Ingrediente:

350 gr cirese fara sambure, 500 gr zahar, zeama de la 1/2 lamaie, 150 ml apa.

Instructiuni preparare

Ciresele pentru acesta reteta se curata de sambure cu grija.

Avem nevoie de cirese intregi, nu taiate pe jumatate.

Zaharul cu apa se pun intr-o cratita.

Punem la foc mediu si urmarim timpul de fierbere.

Cand zaharul s-a topit complet mai fierbem compozitia fix 5 minute.

Adaugam ciresele scurse de zeama, zeama de lamaie  si le lasam sa fiarba la foc mediu, maxim 10 minute.

Cirese ConfiateSpuma formata in timpul fierberii se indeparteaza.

Inchidem focul si le lasam 30 minute in sirop.


Cirese ConfiateScoatem ciresele din sirop , iar siropul se fierbe 15 minute.

Ciresele se pun in borcane sterilizate impreuna cu siropul fierbinte.

Cirese Confiate

Se pun cu capacul in jos pentru 30 minute, se intorc  si apoi le impaturim cu prosoape de bucatarie.

A doua zi la depozitam in camara.

Se folosesc la cele mai delicioase deserturi.




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Socata

Socata se poate prepara in casa, foarte simplu si usor, avand, in acelasi timp, si certitudinea ca bei un suc...

Închide