Cei mai buni Mucenici umpluti cu nuca. Mucenici umpluti cu nuca.
Preparare Umplutura
Nuca macinata se amesteca cu zaharul pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si lapte.
Preparare Aluat
Cernem faina in vasul de robot.
Amestecam drojdia cu 100 ml lapte si o lasam deoparte pentru 10 minute.
Mixam ouale cu restul de lapte, unt topit, ulei, zahar vanilat, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si sare.
Adaugam compozitiile peste faina si amestecam.
Fixam vasul in robot si mixam aluatul pentru 10 minute.
Il transferam intr-un vas uns cu ulei si acoperim cu folie alimentara.
Se lasa sa isi dubleze volumul si apoi se portioneaza in 10 bucati ( 180 gr/ bucata).
Fiecare bucata se intinde sub forma dreptunghiulara (40 cm lungime) .
Se pune umplutura la margine si se ruleaza strans.
Ruloul format se uneste la capete.
Se rasuceste sub forma de 8 – vezi foto.
Mucenicii se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii acoperim cu folie alimentara.
Ii lasam 10 minute la loc cald si apoi se ung cu ou. Preincalzim cuptorul la 180C.
Coacem mucenicii pentru 20 minute/ 180C.
Dupa coacere, lasam mucenicii sa se raceasca cateva momente.
Amestecam mierea cu apa si ungem mucenicii.
Presaram cu nuca si ii transferam pe un platou.
Sa aveti pofta!