Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Crema fina pe baza de caramel , ideala pentru cele mai bune prajituri si torturi.
Ingrediente:

200gr zahar, 200 gr unt 82% grasime, 50 gr faina, 250 ml lapte, 1 lingurita esenta rom, 1 lingurita extract de vanilie.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 portie - pentru o prajitura dimeniunea 30x20

4.5/5 - (136 votes)

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort retete. Crema de zahar ars pentru prajituri si tort poze.

Intr-o craticioara caramelizam 100 gr zahar si  amestecam periodic.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Cand s-a format putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca 1-2 minute.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste.

Punem pe foc din nou , adaugam 100 ml lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se topeste caramelul.

Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si faina pana obtinem o compozitie omogena.

Cand compozitia de caramel este omogena (s-a topit caramelul) adaugam compozitia cu faina.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Amestecam incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc ,  adaugam esenta de rom  si extract de vanilie.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Se lasa sa se racesca complet . Crema se intareste cand este racita complet.

Se foloseste la obtinerea prajiturilor de casa.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *