Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Crema fina pe baza de caramel , ideala pentru cele mai bune prajituri si torturi.
4.5/5 - (136 votes)

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort retete. Crema de zahar ars pentru prajituri si tort poze.

Intr-o craticioara caramelizam 100 gr zahar si  amestecam periodic.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Cand s-a format putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca 1-2 minute.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste.

Punem pe foc din nou , adaugam 100 ml lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se topeste caramelul.

Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si faina pana obtinem o compozitie omogena.

Cand compozitia de caramel este omogena (s-a topit caramelul) adaugam compozitia cu faina.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Amestecam incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc ,  adaugam esenta de rom  si extract de vanilie.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Se lasa sa se racesca complet . Crema se intareste cand este racita complet.

Se foloseste la obtinerea prajiturilor de casa.

Ingrediente:

200gr zahar, 200 gr unt 82% grasime, 50 gr faina, 250 ml lapte, 1 lingurita esenta rom, 1 lingurita extract de vanilie.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

1 portie - pentru o prajitura dimeniunea 30x20

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle