4.5/5 - (136 votes)
Crema de zahar ars pentru prajituri si tort retete. Crema de zahar ars pentru prajituri si tort poze.
Intr-o craticioara caramelizam 100 gr zahar si amestecam periodic.
Cand s-a format putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca 1-2 minute.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste.
Punem pe foc din nou , adaugam 100 ml lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se topeste caramelul.
Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si faina pana obtinem o compozitie omogena.
Cand compozitia de caramel este omogena (s-a topit caramelul) adaugam compozitia cu faina.
Amestecam incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc , adaugam esenta de rom si extract de vanilie.
Se lasa sa se racesca complet . Crema se intareste cand este racita complet.
Se foloseste la obtinerea prajiturilor de casa.