Rum Baba retete. Rum Baba reteta. Cum se face Rum Baba. Rum Baba
Pregatire sirop
Intr-un vas amestecam apa cu zaharul .
Punem compozitia la fiert pentru 2 minute.
Dupa fierbere se lasa sa se racesca complet si adaugam vanilia, romul , coaja de lamaie.
Dupa 10 minute compozitia se trece prin sita.
Siropul se pastreaza la rece.
Pregatire maia
Zaharul (5 gr) si drojdia se dizolva in laptele caldut(20 ml). Se adauga faina (50 gr ) si amestecam pana se incorporeaza complet.
Se presara cu faina la suprafata si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).
Temperatura optima ~ 30C.
Prepararea sodoului
Oul se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.
Formarea aluatului
Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la omogenizare.
Adaugam treptat faina , apoi uleiul si amestecam pana obtinem un aluat omogen si de consistenta moale.
Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pentru 25 min (dospirea 2).
Dupa dospire aluatul se pune in 10 forme din aluminiu ( de unica folosinta -80 gr) unse cu ulei.
Divizarea aluatului si modelarea se realizeaza dupa ungerea palmelor cu ulei.
Formele cu aluat se pun (intr-o tava) la loc cald pentru 10 min (dospirea 3) si le coacem 25 min la 180 C.
Dupa coacere le lasam in cuptor 10 minute , apoi le scoatem si le lasam sa se racesca ( pe un gratar).
Le razuim partea bombata pentru a le uniformiza si insiropa mai usor.
Vom scufunda pe rand cate o prajitura in sirop .
Dupa insiropare le asezam pe hartii speciale ( chese ) si le punem la rece pentru minim 30 min.
Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zahar.
La fiecare prajitura adaugam o avelina de frisca.
Decoram prajiturile cu fructe de sezon si frunze de menta.
Termen de valabilitate – 24 ore.
Pofta Buna!
Vezi si alta reteta : Ecler cu ciocolata
Salvează