full screen background image




Rum Baba

Rum Baba este o prajitura insiropata, pufoasa si decorata cu frisca + fructe aromate. Cel mai bun desert pentru mese in familie.

Rum Baba

Ingrediente:

Aluat - 250 gr faina, 1 ou, 10 gr drojdie uscata, 200 ml lapte, 25 gr zahar, 30 ml ulei, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 praf sare.Sirop - 300 ml apa, 220 gr zahar, 20 ml esenta rom, 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingura coaja rasa de lamaie.Decor - 200 ml smantana pentru frisca, 30 gr zahar , fructe de sezon, frunze proaspete de menta.




Instructiuni preparare

Rum Baba retete. Rum Baba reteta. Cum se face Rum Baba.  Rum Baba

 Rum Baba

Pregatire sirop

Intr-un vas amestecam apa cu zaharul .

Punem compozitia la fiert pentru 2 minute.

Dupa fierbere se lasa sa se racesca complet si adaugam vanilia, romul , coaja de lamaie.

Dupa 10 minute compozitia se trece prin sita.

Siropul se pastreaza la rece.

Pregatire maia

Zaharul (5 gr) si drojdia se dizolva in laptele caldut(20 ml). Se adauga faina (50 gr ) si amestecam pana se incorporeaza complet.

savarine (2)

Se presara cu faina la suprafata  si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).

Temperatura optima ~ 30C.



Prepararea sodoului

Oul  se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.

Formarea aluatului

Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la  omogenizare.

savarine (3)

savarine (4)

Adaugam treptat faina , apoi uleiul si amestecam pana obtinem un aluat omogen si de consistenta moale.

savarine (5)

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pentru 25 min (dospirea 2).

savarine (6)

 Rum Baba

Dupa dospire aluatul se pune  in 10 forme din aluminiu ( de unica folosinta -80 gr) unse cu ulei.

 Rum BabaDivizarea aluatului si modelarea se realizeaza dupa ungerea palmelor cu ulei.

 Rum BabaFormele cu aluat  se pun (intr-o tava) la loc cald pentru 10 min (dospirea 3)  si  le coacem 25 min la 180 C.

Dupa coacere le lasam in cuptor 10 minute , apoi le scoatem si le lasam sa se racesca ( pe un gratar). Rum Baba



Le razuim partea bombata pentru a le uniformiza si insiropa mai usor.

 Rum Baba

Vom scufunda pe rand cate o prajitura in sirop .

 Rum BabaDupa insiropare le  asezam pe hartii speciale ( chese )  si le punem la rece pentru  minim 30 min.

 Rum Baba

Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zahar.

La fiecare prajitura adaugam o avelina de frisca.

 Rum Baba



Decoram prajiturile cu fructe de sezon si frunze de menta.

 Rum Baba

Termen de valabilitate – 24 ore.

Pofta Buna!

Vezi si alta reteta : Ecler cu ciocolata

Salvează

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Aluat foarte fraged

Un aluat fraged in foi , perfect pentru pateuri, strudele, cornulete. O reteta simpla si fara prea multe batai de...

Închide