Inainte de a preparara caramelul decojim portocalele , le taiem pe jumatate apoi le feliem.
Preparare Caramel – topim untul pe baie de abur apoi il transferam intr-un vas antiaderent si amestecam cu zaharul.
Punem la foc mic si amestecam periodic , cca 5-6 minute, pana obtinem un caramel de o consisteta omogena.
Turnam caramelul intr-o forma diametru 24 cm ( baza detasabila) si il intindem rapid cu o lingura pe toata suprafata.
Il lasam cca 1 minut apoi asezam pe toata suprafata feliile de portocale, vezi foto.
Punem deoparte forma ( in bucatarie) si pregatim blatul.
Pregatire Blat
Cacaua se amesteca cu faina si praful de copt. Compozitia formata se cerne.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam un minut cu vanilia , untul topit (nu fierbinte) si apa la temperatura camerei.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam compozitia de faina si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Turnam compozitia peste portocale si nivelam usor.
Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160 C si coacem prajitura cca 25 minute. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca cca 5-10 minute , cu un cutit ascutit desprindem usor marginea apoi deschidem forma.
Se rastoarna pe un platou , se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează