Prajitura rasturnata cu portocale si caramel

Desert rapid , pufos si aromat ! Aroma de portocala iti aminteste ca nu mai este mult timp si vin Sarbatorile de Iarna.
Ingrediente:

Caramel - 60 gr unt, 100 gr zahar.

Blat - 3oua, 110 gr zahar, 110 gr faina, 30 ml apa, 15 gr cacao neagra, 50 gr unt, 10 gr zahar vanilat, 5 gr praf de copt, 1 praf sare, 2 portocale .

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 ( dimensiune forma - 24 cm)

3.7/5 - (28 votes)

Inainte de a preparara caramelul decojim portocalele , le taiem pe jumatate apoi le feliem.

Preparare Caramel – topim untul pe baie de abur apoi il transferam intr-un vas antiaderent si amestecam cu zaharul.

Punem la foc mic si amestecam periodic , cca 5-6 minute, pana obtinem un caramel de o consisteta omogena.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-3

Turnam caramelul intr-o forma diametru 24 cm ( baza detasabila) si il intindem rapid cu o lingura pe toata suprafata.

Il lasam cca 1 minut apoi asezam pe toata suprafata feliile de portocale, vezi foto.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-4

Punem deoparte forma ( in bucatarie) si pregatim blatul.

Pregatire Blat

Cacaua se amesteca cu  faina si praful de copt. Compozitia formata se cerne.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam un minut cu vanilia , untul topit (nu fierbinte)  si apa la temperatura camerei.

Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .

Adaugam compozitia de faina  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-5

Turnam compozitia peste portocale si nivelam usor.

Introducem forma in cuptorul preincalzit la 160 C si coacem prajitura cca 25 minute. Se face proba cu scobitoarea.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-6

Se lasa sa se raceasca cca 5-10 minute , cu un cutit ascutit desprindem usor marginea apoi deschidem forma.

prajitura-rasturnata-cu-portocale-1

Se rastoarna pe un platou , se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.