Albusurile se bat spuma cu sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .
Adaugam treptat faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam compozitia formata intr-o tava de tarta (unsa cu 2-3 picaturi ulei si presarata cu faina) si se intinde intr-un strat uniform.
Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie.
Se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru cca 15 min, pana blatul devine auriu.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Crema de vanilie (rece) se mixeaza pana obtinem o compozitie fara aglomerari.
Se amesteca cu frisca si se mixeaza pentru omogenizare.
Pe un platou se aseaza blatul pufos de tarta si turnam crema sub forma de aveline (cu ajutorul unui pos cu varf stelat).
Decoram tarta cu fructe si frunze proaspete de menta – vezi foto.
Se introduce la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna