Aluatul
Intr-un vas se mixeaza cca 3 min ouale cu zahar.Ā Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, vanilia, praful de sare si faina. Se amesteca pana obtinemĀ un aluat omogen. Se adauga treptat untul topit (caldut) si se framanta pana se incorporeaza. Se pune vasul intr-un loc caldut (vasul acoperit) la crescut, pana isi dubleaza volumul, cca 1 ora.
Umplutura
In timp ce aluatul este la crescut ne ocupam de umplutura. Branza dulce se mixeaza cu ou, zahar si gris, pana obtinem o compozitie omogena. AdaugamĀ stafidele, coaja rasa se lamaie si amestecam.
Aluatul crescut se imparte in bucati potrivite, cca 18 buc.Ā Fiecare bucata de aluat se modeleazaĀ sub forma unei bile. Fiecare bila de aluatĀ se intinde cu merdeneaua, se adauga umplutura si o intindem in mod uniform.
Rulam iarĀ capetele le indoim sub aluat.
IntoarcemĀ si taiem ruloul pe mijloc din ambele parti – lasam un cm pe mijloc netaiat.Ā Desfacem incet marginile si am obtinut un fluturas š
Punem fluturasii in tava tapetata cu hartie de copt, ii lasam sa creasca ccaĀ 15 minute apoi se coc laĀ 180C, cca 25 min, pana devin rumeni. Se ung cu sirop cand sunt gata si se mai lasa cca 2 min in cuptor-ul incins, fara foc.
Se servesc calzi sau reci, iar dupa preferinta se pot pudra si cu zahar farin.
Pofta Buna!
9 thoughts on “Fluturasi cu branza dulce”
arata super!
Multumesc š
Multumim pentru reteta, am facut-o, este super buna !
Multa sanatate !
Multumesc Ana
Buna,acum am terminat de facut a 3 a tava sau evaporat toatesunt delicoase aspectuoase mi-au iesit super.
Multumesc pentru reteta pe cat de savuroasa si aspectuasa e foarte simplu de facut.
E prima data cand incerc acesto fluturasi am mai citit retete asemanatoare dar pina la reteta dvs nu am avut curajul sa o incerc,de acum inainte o voi face trece pe lista favoritelor.
Multumim si cat mai multe retete sa postati.
Fam. Ardelean din Germania
Sa aveti pofta ! va astept cu noi retete
Felicitari!
Astazi am descoperit pƔgina ta cu retete ,
M-ai impresionat
Te asigur ca in acesta moment este pe primul loc in preferintele mele,….si nu sunt un novice.
O imbratisare de Madrid.
Multumesc, draga Emilia.
Felicitari! Bravoš„°š„°š¤