Cum se face tortul cu biscuiti ? Reteta simpla de tort cu biscuiti. Reteta Tort cu biscuiti.
Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un vas.
Adaugam stafidele, coaja de portocala confiata ( taiata cubulete ) si merisoarele .
Intr-o cratita se amesteca smantana cu laptele si punem la foc mic.
Adaugam untul cubulete iar dupa primul clocot adaugam ciocolata rupta in bucati.
Fierbem compozitia la foc mic si amestecam continuu pentru 2 minute.
In sosul format adaugam esenta de rom , zaharul vanilat si amestecam.
Sosul de ciocolata se lasa sa se racoreasca 10 minute apoi se adauga peste compozitia de biscuiti cu fructe uscate.
Amestecam pana se incorporeaza sosul , compozitia obtinuta se pune intr-o forma asezata pe un platou ( inel reglabil – dimensiunea 18-20 cm) si se uniformizeaza.
Pregatim glazura – intr-o craticioara se pune smantana pentru frisca sa se incalzeasca.
Adaugam ciocolata maruntita si amestecam continuu pana la aparitia primului clocot.
Se ia de pe foc si se adauga peste compozitia de biscuiti.
Decoram rapid tortul cu fistic, stafide si nuca de cocos ( glazura se va inchega rapid).
Se acopera forma cu folie alimentara si se pune la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Se indeparteaza forma si tortul cu biscuiti este gata.
Se pastreaza la rece . Pentru servire tortul se portioneaza in 8 felii.
Dupa portionare se lasa 10 minute la temperatura mediului ambiant apoi se serveste.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Prajitura de post cu biscuiti