full screen background image

Tort cu biscuiti

Cel mai bun tort cu biscuiti, fructe uscate si ciocolata. Pentru acesta reteta am ales un sos delicios obtinut din doua tipuri de ciocolata, unt , smantana pentru frisca si arome. Bunatatea tortului cu biscuiti este conferita de adaosul stafidelor, merisoarelor si coaja confiata de portocala.
Un desert rapid , simplu si la indemana.

Tort cu biscuiti

Timp preparare:

1 ora

Portii:

8 bucati / forma cu diametru 18-20 cm.

Ingrediente:

350 gr biscuiti simpli , 100 gr ciocolata cu lapte, 150 gr ciocolata 52% cacao, 250 ml smantana pentru frisca, 50 ml lapte, 100 gr unt 82% grasime, 20 gr zahar vanilat, 100 gr stafide, 35 gr merisoare, 100 gr coaja confiata de portocala, 10 ml esenta rom.Glazura - 50 gr ciocolata 52% cacao, 50 ml smantana pentru frisca.Decor - 40 gr fistic, 40 gr stafide, 15 gr nuca de cocos.

Instructiuni preparare

Cum se face tortul cu biscuiti ? Reteta simpla de tort cu biscuiti. Reteta Tort cu biscuiti.

Tort cu biscuiti

Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un vas.

Adaugam stafidele, coaja de portocala confiata ( taiata cubulete ) si merisoarele .

Intr-o cratita se amesteca  smantana cu laptele si punem la foc mic.



Adaugam untul cubulete iar dupa primul clocot adaugam ciocolata rupta in bucati.

Fierbem compozitia la foc mic si amestecam continuu pentru 2 minute.


In sosul format adaugam esenta de rom ,  zaharul vanilat si amestecam.

Sosul de ciocolata  se lasa sa se racoreasca 10 minute apoi se adauga peste compozitia de biscuiti cu fructe uscate.

Amestecam   pana se incorporeaza sosul , compozitia obtinuta se pune intr-o  forma asezata pe un platou  ( inel reglabil – dimensiunea 18-20 cm) si se uniformizeaza.

Pregatim glazura – intr-o craticioara se pune smantana pentru frisca sa se incalzeasca.

Adaugam ciocolata maruntita si amestecam continuu pana la aparitia primului clocot.



Se ia de pe foc si se adauga peste compozitia de biscuiti.

Decoram rapid tortul cu fistic, stafide si nuca de cocos ( glazura se va inchega rapid).

Se acopera forma cu folie alimentara si se pune la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.

Se indeparteaza  forma si tortul cu biscuiti este gata.

Se pastreaza la rece . Pentru servire tortul se portioneaza in 8 felii.

Tort cu biscuitiDupa portionare se lasa 10 minute la temperatura mediului ambiant apoi se serveste.

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Prajitura de post cu biscuiti

Tort cu biscuiti
(76 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Prajitura Tavalita

Un desert rapid, gustos si aspectuos ! Prajitura perfecta pentru o masa festiva...yam, yam

Închide