Macarons

Macarons , un desert frantuzesc , aromat si extrem de delicios. Pentru acesta reteta de macarons, m-am inspirat din reteta Anei Consulea, mi s-a parut cea mai simpla varianta si nu am dat gres. Reteta nu este complicata , este explicata pe pasi si merita incercata, rezultatul este pe masura.
Ingrediente:

150 gr faina de migdale, 150 gr zahar pudra, 150 gr zahar tos, 35 ml apa, 112 gr albus de ou.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

32 bucati

4.9/5 - (221 votes)

Macarons . Cum facem macarons? Reteta simpla de macarons. Retete de macarons. Macarons cu ciocolata.

Macarons

Zaharul pudra si faina de migdale se trec prin sita , le punem  intr-un bol si le amestecam.

Albusurile se impart in doua boluri ( cantitati egale).



Punem la fiert zaharul tos cu apa, cand siropul incepe sa fiarba mixam albusurile.

Albusurile se mixeaza pana obtinem o spuma densa.

Peste albusurile spumate adaugam siropul fierbinte si mixam continuu.


Compozitia de albus se mixeaza pana cand obtinem o bezea tare si  lucioasa, iar bolul in care se afla aceasta s-a racit.

Amestecam  zaharul pudra si faina de migdale cu restul de albusuri ( a doua jumatate) .

In compozitia formata  incorporam bezeaua pregatita, incet, cu mana.
Compozitia trebuie sa fie omogena si usor vascoasa.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam macarons cu posul de patiserie ( cu dui de 8 mm), la o distanta de cca 2 cm .
Posul trebuie tinut perfect perpendicular pe tava.
Tava se bate cu podul palmei pentru a aplatiza complet macarons si pentru a elimina eventualele bule de aer.
Lasam fursecurile  deoparte timp de 30 minute pana cand se usuca la suprafata, iar atunci cand le atingem , nu se lipesc de deget.
Atentie la temperatura de coacere !
Pentru cuptor pe gaz – incingem 5 minute cuptorul , la nivel minim,  si coacem macarons ( tot pe minim) timp de 20 minute.
Pentru cuptor cu ventilatie – incingem la 150-155 C si coacem macarons timp de 15 minute.
Macarons

Cand  s-au racit se lipesc doi cate doi cu crema de ciocolata.

Macarons

Punem macarons la frigider pentru minim 12 ore , sunt mult mai deliciosi a doua zi.

Se servesc alaturi de cafea sau ceai si  sunt fursecuri deosebite ce nu lipsesc de la evenimente importante.

Vezi si o alta reteta delicioasa de  : Fursecuri cu nuca si bezea
Pofta Buna! Va astept pe DesertdeCasa.ro cu cele mai bune retete de desert.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

5 thoughts on “Macarons”

  1. Buna, imi plac mult retetele dv, toate pe care le-am incercat au iesit ff bune. Privind macarons as avea o intrebare
    cam cat timp se pot pastra macarons ? ma refer daca as face ptr party, cam cu cate zile inainte as putea sa le fac?

  2. Compozitia a iesit extrem de tare, totul a fost cantarit. Am pierdut si timp si bani 😐

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *