Macarons . Cum facem macarons? Reteta simpla de macarons. Retete de macarons. Macarons cu ciocolata.
Zaharul pudra si faina de migdale se trec prin sita , le punem intr-un bol si le amestecam.
Albusurile se impart in doua boluri ( cantitati egale).
Punem la fiert zaharul tos cu apa, cand siropul incepe sa fiarba mixam albusurile.
Albusurile se mixeaza pana obtinem o spuma densa.
Peste albusurile spumate adaugam siropul fierbinte si mixam continuu.
Compozitia de albus se mixeaza pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa, iar bolul in care se afla aceasta s-a racit.
Amestecam zaharul pudra si faina de migdale cu restul de albusuri ( a doua jumatate) .
Cand s-au racit se lipesc doi cate doi cu crema de ciocolata.
Se servesc alaturi de cafea sau ceai si sunt fursecuri deosebite ce nu lipsesc de la evenimente importante.
Vezi si o alta reteta delicioasa de : Fursecuri cu nuca si bezea
Pofta Buna! Va astept pe DesertdeCasa.ro cu cele mai bune retete de desert.
5 thoughts on “Macarons”
Buna, imi plac mult retetele dv, toate pe care le-am incercat au iesit ff bune. Privind macarons as avea o intrebare
cam cat timp se pot pastra macarons ? ma refer daca as face ptr party, cam cu cate zile inainte as putea sa le fac?
Buna. Fursecurile Macarons pot fi pastrate intr-un recipient inchis ermetic , la loc racoros , timp de 3 zile.
Compozitia a iesit extrem de tare, totul a fost cantarit. Am pierdut si timp si bani 😐
Prima dată când îmi ies și mie macarons-urile.
Mulțumesc pentru rețetă!
Ma bucur ca v-a reusit reteta. Spor la bunatati!