full screen background image

Macarons

Macarons , un desert frantuzesc , aromat si extrem de delicios. Pentru acesta reteta de macarons, m-am inspirat din reteta Anei Consulea, mi s-a parut cea mai simpla varianta si nu am dat gres. Reteta nu este complicata , este explicata pe pasi si merita incercata, rezultatul este pe masura.

Macarons

Timp preparare:

1 ora

Portii:

32 bucati

Ingrediente:

150 gr faina de migdale, 150 gr zahar pudra, 150 gr zahar tos, 35 ml apa, 112 gr albus de ou.

Instructiuni preparare

Macarons . Cum facem macarons? Reteta simpla de macarons. Retete de macarons. Macarons cu ciocolata.

Macarons

Zaharul pudra si faina de migdale se trec prin sita , le punem  intr-un bol si le amestecam.

Albusurile se impart in doua boluri ( cantitati egale).





Punem la fiert zaharul tos cu apa, cand siropul incepe sa fiarba mixam albusurile.

Albusurile se mixeaza pana obtinem o spuma densa.

Peste albusurile spumate adaugam siropul fierbinte si mixam continuu.


Compozitia de albus se mixeaza pana cand obtinem o bezea tare si  lucioasa, iar bolul in care se afla aceasta s-a racit.

Amestecam  zaharul pudra si faina de migdale cu restul de albusuri ( a doua jumatate) .

In compozitia formata  incorporam bezeaua pregatita, incet, cu mana.



Compozitia trebuie sa fie omogena si usor vascoasa.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam macarons cu posul de patiserie ( cu dui de 8 mm), la o distanta de cca 2 cm .
Posul trebuie tinut perfect perpendicular pe tava.
Tava se bate cu podul palmei pentru a aplatiza complet macarons si pentru a elimina eventualele bule de aer.
Lasam fursecurile  deoparte timp de 30 minute pana cand se usuca la suprafata, iar atunci cand le atingem , nu se lipesc de deget.
Atentie la temperatura de coacere !
Pentru cuptor pe gaz – incingem 5 minute cuptorul , la nivel minim,  si coacem macarons ( tot pe minim) timp de 20 minute.
Pentru cuptor cu ventilatie – incingem la 150-155 C si coacem macarons timp de 15 minute.
Macarons

Cand  s-au racit se lipesc doi cate doi cu crema de ciocolata.

Macarons

Punem macarons la frigider pentru minim 12 ore , sunt mult mai deliciosi a doua zi.

Se servesc alaturi de cafea sau ceai si  sunt fursecuri deosebite ce nu lipsesc de la evenimente importante.

Vezi si o alta reteta delicioasa de  : Fursecuri cu nuca si bezea
Pofta Buna! Va astept pe DesertdeCasa.ro cu cele mai bune retete de desert.

Macarons
(191 voturi)



Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Website Malware Scan