Mod de preparare – Crema de ciocolata
- Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zahar 3-4 minute.
2. Se adauga ouale, praful de sare, vanilia , smantana , praful de copt si bicarbonatul de sodiu (stinse in otet) apoi amestecam.
3. Se adauga faina putin cate putin si amestecam pana se incorporeaza.
4. Aluatul format se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece cca 20 min.
5. Dupa acest timp aluatul se imparte in 4, intindem patru foi dreptunghiulare si le coacem pe fundul unei tavi (dimensiune 20×30). Tava se unge cu 2-3 picaturi de ulei , doar la prima foaie.
6. Temperatura de coacere 180°C, pentru maxim 10 minute.
7 . Foile se vor umple cu crema de ciocolata si se suprapun.
8. Vom obtine o prajitura formata din 4 foi si trei straturi de crema. Deasupra punem un blat cu o greutate (cc 2-3 kg) pentru a uniformiza straturile de crema ,timp de 1 ora- la rece.
9.Indepartam marginile , se unge la suprafata cu crema de ciocolata ( in strat uniform) si se presara cu decor colorat.
10. Prajitura se pune la rece si se portioneaza a doua zi.
Pofta Buna!