Marmelada de zmeura reteta. Reteta Marmelada de zmeura. Cum se face marmelada de zmeura?
Trecem zmeura prin apa si o punem la scurs.
O amestecam cu 1 kg de zahar, zeama de lamaie si o lasam deoparte pentru 1 ora.
Amestecam compozitia cu un mixer vertical.
Trecem compozitia prin sita.
Punem intr-o cratita zaharul (2 kg) si 1/2 din compozitia de zmeura.
Punem cratita pe foc si amestecam pana se dizolva complet.
Restul de compozitie se pune intr-o cratita mai mare si se incalzeste pana la punctul de fierbere.
Amestecam cele doua compozitii si continuam fierberea, la foc mic spre mediu, pentru 2 ore.
Indepartam spuma formata si amestecam periodic.
Dupa timpul de fierbere am obtinut o compozitie gelatinoasa si de o nuanta rosu-stralucitor ( nu maro).
Turnam compozitia fierbinte in borcane sterilizate si le inchidem ermetic.
Le acoperim cu servete de bucatarie si le lasam pana a doua zi.
Le transferam la loc racoros si aerisit.
O servim la micul dejun sau in componenta dulciurilor de bucatarie.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Tarta cu zmeura