Prajitura de post cu ciocolata

Prajitura de post in foi, cu crema de ciocolata si nuca de cocos, o reteta usoara si delicioasa. Crema de ciocolata confera prajiturii o bunatate aparte.
Ingrediente:

Foi - 150 ml apa minerala, 150 ml ulei, 125 gr zahar ( 50% zahar alb+50 % zahar brut), 2 gr bicarbonat de sodiu dizolvat in 20 ml otet, 10 gr zahar vanilat, 450 gr faina alba, ulei pentru modelarea foilor.

Crema- 1 portie Crema rapida de ciocolata ( de post).

Decor - crema rapida de ciocolata , nuca de cocos.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

24 buc

4.5/5 - (76 votes)

Reteta Crema rapida de ciocolata

Intr-un vas adaugam: apa minerala, uleiul, zaharul ( alb si brut) , bicarbonatul de sodiu dizolvat , zaharul vanilat.

Amestecam bine 2 minute apoi adaugam treptat faina.
Amestecam bine pana se incorporeaza complet.
Aluatul obtinut se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.

Aluatul se imparte in patru parti egale pentru 4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.

Se unge blatul de lucru cu ulei  si se intinde foaia cu merdeneaua ( unsa cu ulei).



Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei si se aseaza incat  sa vina perfect pana aproape de margini.

Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit si intepam foia din loc in loc cu varful cutitului.

Coacem  foile una cate una in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.

Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. La fel se coc toate foile , le asezam pe hartie de copt si  le lasam sa se racoreasca.

Crema rapida de ciocolata se imparte in patru parti si se foloseste calduta.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie si adaugam 1/4 crema rapida de ciocolata .

Vom avea 4 foi si trei straturi de crema rapida de ciocolata.



Prajitura se acopera cu folie alimentara,  asezam peste ea un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg ( pentru 1 ora).

Se pune la rece pentru minim 3 ore , de preferat peste noapte si apoi se decoreaza.

Crema rapida de ciocolata se incalzeste pe baie de abur si se aseaza peste prajitura.

Se intinde in mod uniform apoi se presara nuca de cocos.

Indepartam marginile si portionam prajitura in bucati potrivite.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Prajitura de post cu ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.