Reteta Crema rapida de ciocolata
Intr-un vas adaugam: apa minerala, uleiul, zaharul ( alb si brut) , bicarbonatul de sodiu dizolvat , zaharul vanilat.
Aluatul se imparte in patru parti egale pentru 4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.
Se unge blatul de lucru cu ulei si se intinde foaia cu merdeneaua ( unsa cu ulei).
Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei si se aseaza incat sa vina perfect pana aproape de margini.
Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit si intepam foia din loc in loc cu varful cutitului.
Coacem foile una cate una in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.
Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. La fel se coc toate foile , le asezam pe hartie de copt si le lasam sa se racoreasca.
Crema rapida de ciocolata se imparte in patru parti si se foloseste calduta.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie si adaugam 1/4 crema rapida de ciocolata .
Vom avea 4 foi si trei straturi de crema rapida de ciocolata.
Prajitura se acopera cu folie alimentara, asezam peste ea un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg ( pentru 1 ora).
Se pune la rece pentru minim 3 ore , de preferat peste noapte si apoi se decoreaza.
Crema rapida de ciocolata se incalzeste pe baie de abur si se aseaza peste prajitura.
Se intinde in mod uniform apoi se presara nuca de cocos.
Indepartam marginile si portionam prajitura in bucati potrivite.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Prajitura Alba ca Zapada
4 thoughts on “Prajitura de post cu ciocolata”
Nu am inteles..cat ulei se pune ?
150 ml ulei
Se poste inlocui apa minerala cu lapte de soia?
Nu va recomand.