full screen background image

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este o prajitura delicioasa cu foi fragede , crema fina de unt si aroma de lamaie. Un desert indragit de cei mici, yam, yam

Prajitura Alba ca Zapada

Timp preparare:

120 min

Portii:

24 buc

Ingrediente:

Foi 3 oua, 10 linguri zahar , 6 linguri ulei, 6 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet, 1praf de sare, 500-600 gr faina superioara, 1 pliculet zahar vanilat.Crema 800 ml lapte , 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, sucul de la 1/2 lamaie, 200 gr unt, 1 praf de sare.Decor nuca de cocos


Instructiuni preparare

Foi
Intr-un bol  se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale , zaharul, vanilia , bicarbonatul stins in otet  si uleiul.

retete foi prajituriSe adauga treptat  faina  si se amesteca pana obtinem un aluat vartos.

aluat foiSe framanta pana obtinem un aluat omogen si nu se lipeste de maini.

aluat foi prajituri

Aluatul se imparte in patru parti egale pentru 4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.

Se tapeteaza blatul de lucru cu faina si se intinde foaia cu merdeneaua.

Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei si se aseaza incat  sa vina perfect pana aproape de margini.
Coacem  foile una cate una in cuptorul preincalzit la 180C , timp de 7-10 min.

Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. La fel se coc toate foile, apoi le lasam sa se racoreasca.

foi prajituri

Crema

600 ml lapte se pune la fiert. Separt se dizolva faina in restul de lapte , se amesteca cu zahar si praful de sare.

Dupa primul clocot se toarna compozitia obtinuta si amestecam continuu, timp de 3 min.

crema prajitura alba ca zapadaSe lasa sa se racesca apoi adaugam vanilia, coaja rasa de lamaie , sucul de lamaie si untul taiat cubulete.

Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

Asamblare

Pe o tava  de marimea foii se aseaza prima foaie, se intinde 1/4  din crema, foaie, 1/4  din crema, foaie, 1/4  din crema si ultima foaie.

Deasupra se aseaza un strat uniform de crema si se decoreaza cu nuca de cocos.

Prajitura se acopera cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.alba ca zapada1

Se lasa minim 6 ore (de preferat peste noapte) sa se inmoaie foile apoi se portioneaza.

prajitura alba ca zapada in imagini

Pofta Buna!

Salvează

Prajitura Alba ca Zapada
(110 voturi)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
limonada coacaze negre
Limonada de coacaze negre

Limonada de coacaze negre - doza de vitamina C in acest sezon !

Închide