Tort Boema reteta. Cel mai bun Tort Boema. Cum se face Tort Boema?
Preparare Blat Tort Boema
Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa si mixam 6 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.
Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.
Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 24 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul cu cacao in cuptorul preincalzit la 180C, pentru 25-30 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.
Dupa racire se taie in trei foi de dimensiune egala.
Reteta in imagini aici.
Preparare Crema
Punem smantana pentru frisca la incalzit, pana ajunge la punctul de fierbere.
Inchidem focul, adaugam ciocolata si amestecam pana se dizolva.
Lasam compozitia sa se raceasca complet si o transferam la rece , pentru 3 ore.
Adaugam rom si mixam pana obtinem o crema omogena.
In cazul in care crema vi s-a taiat, acesta se remediaza prin incalzirea pe baie de abur.
O lasam pana devine lichida, se pune la rece si se mixeaza.
Reteta in imagini aici
Preparare frisca
Asigura-te ca smantana pentru frisca este foarte rece. Poti chiar sa o tii la frigider cu o zi inainte de a incepe prepararea.
Intr-un bol adanc, adaugam smantana rece.
Incepem sa batem smantana la viteza medie cu ajutorul unui mixer.
Cand frisca incepe sa se ingroase putin, adaugam zaharul si zaharul vanilat treptat, continuand sa mixam.
Crestem viteza mixerului si continuam baterea pana cand frisca devine ferma si formeaza varfuri care nu cad usor.
Ai grija sa nu bati prea mult frisca, deoarece se poate transforma in unt. Se pune la rece pana in momentul folosirii.
Preparare Sirop
Punem zaharul cu apa intr-o craticioara.
Amestecam si punem la foc mediu.
Dupa primul cloclot se fiebe un minut.
Adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Dupa ce s-a racit complet, adaugam esenta de rom si amestecam.
Asamblare
Oprim frisca pentru decor. Crema ganache se imparte in trei parti, o parte pentru umplut blatul, o parte pentru imbracat tortul si ultima parte pentru decor.
Punem prima foaie de blat pe un platou.
Insiropam foaia de blat si adaugam crema. O intindem uniform pe toata suprafata.
Adaugam a doua foaie de blat, o insiropam si adaugam frisca.
O intindem uniform pe toata suprafata blatului.
Adaugam a treia foaie de blat, o insiropam si presam usor. Punem la rece pentru 30 minute.
Imbracam tortul cu partea de crema pentru decor.
Topim ciocolata pe baie de abur, adaugam uleiul si amestecam bine.
O lasam sa se raceasca, amestecand periodic. Oprim pentru decor aveline din frisca.
Glazuram tortul si il transferam la rece pana se intareste ciocolata.
Decoram suprafata cu opt aveline.
Peste aveline turnam frisca cu un pos prevazut cu varf stelat.
Decoram cu ciocolata si frunze de menta proaspata.
Asezam tortul la rece pana in momentul servirii. Il portionam in opt bucati egale.
Sa aveti pofta!