Budinca de gris cu sos din fructe de padure este un desert delicios si aromat. Pe baza de gris cu lapte si oua, budinca se prepara usor si rapid, iar rezultatul este DELICIOS.

Timp preparare:
1 oraPortii:
4Ingrediente:
1 l lapte, 150 gr gris, 140 zahar, 10 gr zahar vanilat, 3 oua, 50 gr faina, 100 gr unt, coaja de lamaie, 1 praf de sare.Sos fructe de padure - 200 gr fructe de padure congelate, 150 ml apa, 10 gr amidon, 80 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie.Instructiuni preparare
Sosul din fructe de padure se obtine dupa reteta =>click
Laptele se pune la fiert, iar dupa primul clocot se adauga praful de sare si grisul in ploaie.
Amestecam continuu pentru maxim 1 minut.
Se lasa sa se racesca lent sau punem vasul intr-un alt vas cu apa rece, astfel scurtam timpul de asteptare.
Peste compozitia usor calduta adaugam faina, coaja de lamaie, galbenusurile, untul , zaharul vanilat si
mixam pana la omogenizare.
Albusurile se bat cu zahar pana obtinem o spuma densa. Peste compozitia de gris adaugam albusurile spuma si amestecam usor pana se incorporeaza.
Amestecam cele doua compozitii si turnam totul intr-o tava unsa cu unt.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 170C si se coace cca 45 minute.
Nu se deschide cuptorul in primele 25 minute. Dupa coacere se lasa sa se racesca complet.
Se portioneaza si se serveste cu sos de fructe de padure.
Cea mai buna budinca de gris cu sos de fructe de padure !
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta =>Budinca de clatite cu afine