Sosul din fructe de padure se obtine dupa reteta =>click
Laptele se pune la fiert, iar dupa primul clocot se adauga praful de sare si grisul in ploaie.
Amestecam continuu pentru maxim 1 minut.
Se lasa sa se racesca lent sau punem vasul intr-un alt vas cu apa rece, astfel scurtam timpul de asteptare.
Peste compozitia usor calduta adaugam faina, coaja de lamaie, galbenusurile, untul , zaharul vanilat si
mixam pana la omogenizare.
Albusurile se bat cu zahar pana obtinem o spuma densa. Peste compozitia de gris adaugam albusurile spuma si amestecam usor pana se incorporeaza.
Amestecam cele doua compozitii si turnam totul intr-o tava unsa cu unt.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 170C si se coace cca 45 minute.
Nu se deschide cuptorul in primele 25 minute. Dupa coacere se lasa sa se racesca complet.
Se portioneaza si se serveste cu sos de fructe de padure.
Cea mai buna budinca de gris cu sos de fructe de padure !
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta =>Budinca de clatite cu afine