Tort Raffaello, un desert aromat, fin si savuros. Fiind foarte apreciat, Tortul Raffaello incata prin bunatate. Reteta are la baza un blat pufos, crema fina si aromata. Desertul ideal pentru mese in familie.
Preparare Blat
Mixam albusurile cu sare pana obtinem o spuma ferma.
Adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam pana se dizolva complet.
Adaugam uleiul si amestecam usor.
Peste compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia formata se toarna intr-o forma rotunda, cu baza detasabila.
Coacem blatul la 170C/ 35 minute.
Se scoate din forma si se pune pe un gratar de racire.
Se taie in doua foi.
Preparare Sirop
Amestecam energic zaharul cu apa si esenta de migdale.
Preparare Crema
In laptele rece punem gelatina si amestecam. Lasam deoaparte pentru 10 minute.
Topim ciocolata pe baie de abur.
Gelatina hidratata se pune intr-un bol , pe baie de abur, si amestecam pana se dizolva complet.
Mixam smantana pentru frisca( rece) cu zahar si zahar vanilat.
Peste frisca obtinuta turnam gelatina topita si ciocolata, ambele la temperatura camerei (nu calde).
Adaugam esenta de migdale si amestecam usor.
Asamblare tort
Punem prima foaie pe un platou, o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.
Adaugam jumatate din cantitatea de crema si uniformizam suprafata.
Adaugam a doua foaie de blat, presam usor si adaugam restul de crema.
Uniformizam suprafata si punem tortul la rece, pentru 1 ora.
Imbracam tortul in frisca si uniformizam suprafata.
Presaram nuca de cocos pe toate laturile.
Asezam bomboanele si decoram cu frunze proaspete de menta.
Se pune la rece pentru 30 minute si se serveste.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta => Bomboane cu nuca de cocos