Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben - extrem de aromata , fina si culoare intensa de chihlimbar . O delicatesa in sezonul de vara.
Ingrediente:

2 kg pepene galben ( taiat cubulete mici , fara coaja si fara seminte) , 1 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie medie, 10 gr zahar vanilat, 50 ml apa.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

5 borcane x 400 gr.

4.5/5 - (45 votes)

Pepenele se curata de coaja , seminte si se taie  cubulete mici.
Se pune intr-un vas si se lasa 30 minute la temperatura camerei ( timp in care isi  va lasa zeama) .

Punem zaharul intr-o cratita , apa si zeama obtinuta de la pepene.

Punem la foc mic , amestecam si  lasam sa fiarba pana se dizolva complet zaharul.

Adaugam pepenele ( cubulete) , amestecam si continuam fierberea la foc mic.




Cand considerati ca este aproape gata , adaugati zeama de lamaie.

Amestecam periodic pana scade zeama ( cca 1 ora si 15 minute)  iar dulceata este conform preferintelor, eu o prefer cu mai putin sirop.

La final , adaugam  zaharul vanilat si amestecam.

Dulceata de pepene galben se pune in borcane de 400 ml ( sterilizate), le inchidem ermetic cu capace  si  le punem in baie de abur pentru 20 minute.

Le impaturim si le lasam sa se racesca pana a doua zi.

Se pastreaza la loc racoros si aerisit.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.