Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben - extrem de aromata , fina si culoare intensa de chihlimbar . O delicatesa in sezonul de vara.
Ingrediente:

2 kg pepene galben ( taiat cubulete mici , fara coaja si fara seminte) , 1 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie medie, 10 gr zahar vanilat, 50 ml apa.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

5 borcane x 400 gr.

4.5/5 - (45 votes)

Pepenele se curata de coaja , seminte si se taie  cubulete mici.
Se pune intr-un vas si se lasa 30 minute la temperatura camerei ( timp in care isi  va lasa zeama) .

Punem zaharul intr-o cratita , apa si zeama obtinuta de la pepene.

Punem la foc mic , amestecam si  lasam sa fiarba pana se dizolva complet zaharul.

Adaugam pepenele ( cubulete) , amestecam si continuam fierberea la foc mic.


Cand considerati ca este aproape gata , adaugati zeama de lamaie.

Amestecam periodic pana scade zeama ( cca 1 ora si 15 minute)  iar dulceata este conform preferintelor, eu o prefer cu mai putin sirop.

La final , adaugam  zaharul vanilat si amestecam.

Dulceata de pepene galben se pune in borcane de 400 ml ( sterilizate), le inchidem ermetic cu capace  si  le punem in baie de abur pentru 20 minute.

Le impaturim si le lasam sa se racesca pana a doua zi.

Se pastreaza la loc racoros si aerisit.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *