Pepenele se curata de coaja , seminte si se taie cubulete mici.
Se pune intr-un vas si se lasa 30 minute la temperatura camerei ( timp in care isi va lasa zeama) .
Punem zaharul intr-o cratita , apa si zeama obtinuta de la pepene.
Punem la foc mic , amestecam si lasam sa fiarba pana se dizolva complet zaharul.
Adaugam pepenele ( cubulete) , amestecam si continuam fierberea la foc mic.
Cand considerati ca este aproape gata , adaugati zeama de lamaie.
Amestecam periodic pana scade zeama ( cca 1 ora si 15 minute) iar dulceata este conform preferintelor, eu o prefer cu mai putin sirop.
La final , adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Dulceata de pepene galben se pune in borcane de 400 ml ( sterilizate), le inchidem ermetic cu capace si le punem in baie de abur pentru 20 minute.
Le impaturim si le lasam sa se racesca pana a doua zi.
Se pastreaza la loc racoros si aerisit.
Pofta Buna!
Salvează