Dulceata de pepene galben – extrem de aromata , fina si culoare intensa de chihlimbar . O delicatesa in sezonul de vara.

Timp preparare:
2 orePortii:
5 borcane x 400 gr.Ingrediente:
2 kg pepene galben ( taiat cubulete mici , fara coaja si fara seminte) , 1 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie medie, 10 gr zahar vanilat, 50 ml apa.Instructiuni preparare
Pepenele se curata de coaja , seminte si se taie cubulete mici.
Se pune intr-un vas si se lasa 30 minute la temperatura camerei ( timp in care isi va lasa zeama) .
Punem zaharul intr-o cratita , apa si zeama obtinuta de la pepene.
Punem la foc mic , amestecam si lasam sa fiarba pana se dizolva complet zaharul.
Adaugam pepenele ( cubulete) , amestecam si continuam fierberea la foc mic.
Cand considerati ca este aproape gata , adaugati zeama de lamaie.
Amestecam periodic pana scade zeama ( cca 1 ora si 15 minute) iar dulceata este conform preferintelor, eu o prefer cu mai putin sirop.
La final , adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Dulceata de pepene galben se pune in borcane de 400 ml ( sterilizate), le inchidem ermetic cu capace si le punem in baie de abur pentru 20 minute.
Le impaturim si le lasam sa se racesca pana a doua zi.
Se pastreaza la loc racoros si aerisit.
Pofta Buna!
Robot de bucatarie Russell Hobbs Desire 1000 W
Robot de bucatarie Russell Hobbs Desire este ideal pentru persoanele …
Cea mai iubita prajitura din Romania
Dr. Oetker România a împlinit în acest an 20 de …