Trigoane cu gem

Trigoane cu gem si nuca, un desert de post, aromat si delicios!
Ingrediente:

Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet  zahar vanilat, 10 ml ulei pentru intins aluatul

Umplutura - 125 gr gem de prune, 50 gr nuca macinata, 1/2 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1/2 lamaie

Decor - zahar pudra vanilat

Timp preparare

80 min

Nr. portii

9

4.4/5 - (23 votes)

Preparare aluat

Pentru imagini vezi reteta Cornulete cu gem si nuca

Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur. Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam. Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen. Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.

Preparare umplutura

Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm si se taie in patrate uniforme, cu o rola (de forma ondulata). Pe fiecare patrat se adauga cate o lingurita de umplutura si se intinde usor, sub forma de cerc.

trigoane cu nuca si gem

Se pliaza si iar cu o furculita se unesc marginile, pentru a se pastra in interior umplutura.

trigoane cu nuca si gem

Trigoanele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii.

trigoane cu nuca si gem

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.