Preparare aluat
Pentru imagini vezi reteta Cornulete cu gem si nuca
Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur. Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat. Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam. Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen. Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.
Preparare umplutura
Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm si se taie in patrate uniforme, cu o rola (de forma ondulata). Pe fiecare patrat se adauga cate o lingurita de umplutura si se intinde usor, sub forma de cerc.
Se pliaza si iar cu o furculita se unesc marginile, pentru a se pastra in interior umplutura.
Trigoanele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii.
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.