full screen background image

Prajitura Cremsnit

Imi plac foarte mult deserturile cu foietaj, dar prajitura Cremsnit este preferata. Crema de vanilie cu unt este fina si aromata, alaturi de foietaj obtinem un desert extrem de bun, de care am devenit dependenta uneori . Ador prajitura Cremsnit !

Prajitura Cremsnit

Timp preparare:

2 ore

Portii:

8 portii ( Dimensiune tava - 30x20cm).

Ingrediente:

Foi - 1/2 portie foietaj de casa (250 gr faina , 125 gr unt 82% grasime, 1/2 lingurita otet, 1 praf de sare, 110 ml apa rece).Crema de vanilie - 800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 175 gr zahar, 1 praf de sare, 80 gr unt 82% grasime, 1 lingurita extract de vanilie.Decor- zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Reteta de Cremsnit. Cum facem prajitura Cremsnit? Reteta Cremsnit pas cu pas. Prajitura Cremsnit. Retete de Cremsnit. Cremsnit cu crema de vanilie.

prajitura cremsnit

Preparare Foietaj

Reteta Foietaj de casa  o gasiti aici , eu am folosit o jumatate de portie.

Reteta este  explicata in imagini, pas cu pas si cu siguranta veti obtine rezultatul dorit.



 

Am intins aluatul de foietaj  ( cu ajutorul fainii) intr-o singura foaie si  am obtinut doua foi pentru cremsnit .

Le-am  decupat dupa dimensiunea tavii, dar am lasat in lungime 1- 2 cm  in plus – vezi foto .

Aluatul pentru a doua foaie se pastreaza la frigider.

Prima foaie de aluat foietaj se inteapa din loc in loc si se coace la 220C pentru circa 10 minute ( pe dosul tavii).

Dupa coacere, foaia pentru cremsnit se lasa sa se racesca complet.

A doua foaie de aluat foietaj se inteapa din loc in loc si se  taie putin, trasand numarul de portii – vezi foto.



Dupa coacere , foaia se taie complet si se lasa sa se racesca – vezi foto.

 

Tava ( care am folosit-o la formarea foilor ) se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza prima foaie de foietaj.

Pregatire Crema de vanilie

Laptele   se  pune  la fiert (600 ml)  , la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul , praful de sare si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (maxim 1 minut ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga extractul de vanilie, untul taiat cuburi si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Se toarna rapid in tava , peste foaia de foietaj si intindem uniform pe toata suprafata.



Asezam a doua foaie  ( portionata) peste crema fierbinte.

Prajitura Cremsnit este formata si o lasam sa se racesca complet, aproximativ 1 ora.

Dupa racire ,  prajitura se scoate cu grija din tava si se portioneaza complet.
Prajitura Cremsnit se decoreaza cu zahar pudra vanilat si se serveste.
Sa aveti pofta !
Aluatul foietaj este ideal pentru cele mai bune  Buseuri cu nuci ( reteta aici ) .

Prajitura Cremsnit
(135 voturi)



Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Website Malware Scan