Capsunile se spala, indepartam coditele si le lasam sa se scurga. Le taiem felii si preasaram 1-2 linguri de zahar.
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana se dizolva iar compozitia capata o culoare deschisa.
Se adauga faina si amestecam usor cu o lingura, ca sa nu iasa aerul din aluat.
Albusurile se bat spuma tare cu sare.
Se incorporeaza albusurile in galbenusuri, amestecand usor. Compozitia formata se toarna intr-o tava (20×30) tapetata cu hartie de copt.
Se intinde uniform pe toata suprafata si se niveleaza. Deasupra, pe toata suprafata prajiturii se adauga felii de capsuni, fara sa le adancim.
Se introduce tava la cuptor, la temperatura potrivita. Cand devine aurie – usor rumena se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se pudreaza pe toata suprafata cu zahar farin si se portioneaza.
Pofta Buna!