Prajitura cu bezea si capsuni

Prajitura cu bezea si capsuni, un desert excelent, ideal pentru cei care adora combinatia bezea-fructe. Reteta Prajitura cu bezea si capsuni este simpla, aromata si incanta cu adevarat orice iubitor de desert. Testeaza reteta !
Prajitura cu bezea si capsuni
Ingrediente:

Blat de bezea -3 albusuri, 180 gr zahar, 1 praf de sare.

Umplutura - 250 ml smantana pentru frisca, 10 gr zahar vanilat.

Decor - 300 gr capsuni proaspete, 80 gr zahar, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

8

4.9/5 - (17 votes)

Prajitura cu bezea si capsuni. Prajitura cu bezea si capsuni retete

Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Vom obtinem o spuma densa si lucioasa .

Compozitia formata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde intr-o forma  rotunda, cu ajutorul unei linguri- cca 28 cm.

Se introduce  la cuptor pentru 1 ora si 30 minute, la  90C, cu ventilatie.

Dupa coacere, bezeaua se lasa sa se racesca complet.

Spalam bine capsunile, indepartam coditele, le taiem pe jumatate sau in sferturi si le asezam intr-un bol.

Adaugam zaharul si le amestecam usor.

Smantana pentru frisca (foarte rece)  se mixeaza cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.

Asamblare

Peste foaia de bezea asezam  frisca intr-un strat uniform.

Adaugam capsunile, siropul format  si  decoram cu frunze proaspete de menta.

Prajitura in sectiune.

Sa aveti pofta!

Vezi si retetea=>40 Retete prajituri de casa pentru sarbatori

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *