Prajitura cu bezea si capsuni. Prajitura cu bezea si capsuni retete
Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Vom obtinem o spuma densa si lucioasa .
Compozitia formata se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se intinde intr-o forma rotunda, cu ajutorul unei linguri- cca 28 cm.
Se introduce la cuptor pentru 1 ora si 30 minute, la 90C, cu ventilatie.
Dupa coacere, bezeaua se lasa sa se racesca complet.
Spalam bine capsunile, indepartam coditele, le taiem pe jumatate sau in sferturi si le asezam intr-un bol.
Adaugam zaharul si le amestecam usor.
Smantana pentru frisca (foarte rece) se mixeaza cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.
Asamblare
Peste foaia de bezea asezam frisca intr-un strat uniform.
Adaugam capsunile, siropul format si decoram cu frunze proaspete de menta.
Prajitura in sectiune.
Sa aveti pofta!
Vezi si retetea=>40 Retete prajituri de casa pentru sarbatori